Az UFO-hívők szinte természetesnek veszik, hogy a nácik a második világháború alatt kifejlesztettek egy korong alakú repülő eszközt, amelyekkel a mai napig repkednek a Föld különböző területein, sőt az űrben és a közeli bolygókon is. Ők állnak a legtöbb UFO-észlelés mögött is. E hit másik pillére, hogy a nácik földalatti bázist hoztak létre az Antarktiszon, ami a háború óta hatalmas kolóniává, sőt egy rejtett birodalommá nőtte ki magát.

Ezek a teóriák már annyira köztudottak, hogy szinte mindeki készpénznek veszi az igazságtartalmukat. Kicsit megkapargattuk a felszínt, hogy lássuk mi is rejlik a világ egyik legismertebb össszeesküvés-elmélete mögött.

Az egész náci ufós történet modern változata nem máshonnan, mint egy Ernst Zündel nevű úriembertől származik. Zündel az 1970-es években létrehozta saját könyvkiadóját a Samisdat-ot. Az úriember holokauszttagadó és nyíltan náci-szimpatizáns, írt könyvet a gonosz zsidó világ-összeesküvésről is, de ez hidegen hagyta az embereket, semmi bevétele nem származott a könyvekből. Ekkor bukkant a náci UFO-k legendájára, amit rendszerezett és feltuningolt. Adva volt a kezében a lehetőség, hogy istenítse a nácizmust és a nácik technikai fölényét. Friedrich Mattern álnéven kiadta a „UFO-k: titkos náci csodafegyver?” című könyvét.

És ezt észlelted már?  Kiderült a titok: ezért vetítik a fejünk fölé a holografikus égboltot



Az UFO-hívők egyből felkapták a sztorit és dőlt a pénzt. A könyv szerint Neuschwabenland-on titkos földalatti bázist hoztak létre a nácik, ahová a korábban már kifejlesztett repülőcsészealjakat vitték, a nácik még a lejárót is megtalálták a Belső Földbe. Ráadásul Hitler a háború végén ide menekült és csak idő kérdése, hogy mikor támad vissza a kifejlesztett UFO-kkal.

A náci UFO legenda alapjai valójában még ennél korábbról származnak: a németek ugyanis több, csupaszárny repülőgépet is kifejlesztettek, amelyek leginkább háromszög, vagy inkább bumeráng alakúak voltak, de ezek a Horten gépek korántsem nevezhetőek repülőcsészealjaknak. Legfeljebb szárnyak nélkül kelthették modern ufo benyomását. A legtöbb raktárba ugyanis nem fértek be teljes nagyságukban, ezért leszerelték a szárnyaikat, ez téveszthetett meg több korabeli szemtanút

És ezt észlelted már?  Hegy méretű földönkívüli arcot fedeztek fel az Antarktiszon

Mivel a közönség ráharapott a jócskán kiszínezett történetekre, a média is elkezdett vele foglalkozni, talkshow-kba és rádióműsorokba hívták Zündelt. Bizonyítékai persze nem voltak, de az olvasókat és a műsorok szerkesztőit ez nem is érdekelte. A pénz jött, és Zündel különböző álneveken csaknem egy tucat hasonló témájú könyvet adott ki, amelyek mindegyike a Harmadik Birodalom éltetéséből, és lényegében szemét zsidózásból áll.



Az UFO-hívőket persze az sem érdekelte, hogy 1998-ban maga Zündel is elismerte, könyvei átverések, egy szó sem igaz belőlük, mindössze a pénz kellett neki a többi publikációjához, és szerette volna letesztelni az amerikai emberek hiszékenységét. (Persze az a lehetőség is fenn áll, hogy ezért is szép summát akasztott le.) A történet, persze mint az lenni szokott, bővült módosult, és továbbél; az Interneten, UFO magazinokban, talkshowkban újra és újra felbukkan a náci UFO-k legendája. A fotókat, és dokumentumokat, amelyeket a neten lehet találni ebben a témában, nem kell készpénznek venni, hiszen ahogy egy jó átverésnél lenni szokott, mindig akadnak olyan vicces kedvű emberek, akik kihasználják mások hiszékenységét és nagyüzemben gyártják a “korabeli és hiteles” dokumentumokat…

És ezt észlelted már?  Sokkoló videó: Földönkívüliek légi csatáját vették videóra Nevada felett

Úgy tűnik, amiről hosszú időn át elhiszik, hogy igaz, az lassan azzá is válik. Bár, ha kétkedők vagyunk, akkor azt is gondolhatjuk, hogy ez az egész sztori csak azért született, hogy elbagatelizálja a valóságot és azt higgyük, tényleg csak kitaláció a náci ufókról szóló történetek…