Erről már korábban is olvashattunk különböző összeesküvés-elméleteket gyártó oldalakon, de a harvardi tudósok egy csoportja elmagyarázta, miért gondolják, hogy az idegenek „köztünk járnak”.

„A tudományos nyitottság az azonosítatlan rendellenes jelenségek rejtett földi magyarázatára” címmel – három tudós kifejtette véleményét az UFO jelenségről. A múlt hónapban megjelent új tanulmányban Tim Lomas (Harvard Egyetem), Brendan Case (Harvard Egyetem) és Michael Paul Masters (Montana Tech, Montana Egyetem) szerzők három magyarázattal szolgáltak a folyamatban lévő eseményekre. Bár a szövegezésük megértéséhez nagyon sok idegen szó ismerete szükséges, megpróbáljuk érthető nyelven leírni mire gondolnak.

„Az ilyen jelenségekre (UFO-k) vonatkozó elméletek általában két osztályba sorolhatók: egy hagyományos földi magyarázatra (pl. ember alkotta technológia) vagy egy földönkívüli magyarázatra (azaz a kozmosz máshonnan származó fejlett civilizációkra)” – mondták. „Létezik azonban a hipotéziseknek egy harmadik kisebb osztálya is: egy nem szokványos földi magyarázat, amely kívül esik a világegyetemről alkotott és széles körben elfogadott nézeten.” A tudósok az„ultraföldi hipotézis” elméletét terjesztették elő, amely alhalmazként tartalmazza a „kriptoföldi” hipotézist, és hozzáteszik: Az az elképzelés, hogy az UFO jelenségek a Földön (pl. a föld alatt élő, Holdon élő, vagy az emberek közt álcázva élő) rejtett intelligens lények tevékenységét tükrözhetik.

Ezek a részhalmazok magukba foglalják az emberi kriptoföldi élőlényeket, akik egy korábbi, de már rég elpusztult technológiailag fejlett civilizáció leszármazottai, vagy az intelligens humanoid dinoszauruszokat is (Reptiliánok).

És ezt észlelted már?  Földönkívüli anyahajókat észleltek Hollandiában - Közeleg a idegen megszállás?




A cikk megemlít néhány spekulációs helyet is az ufók „kiemelkedő hotspotjai” körül, például az Alaszkai háromszöget, ami egy ritkán lakott területen Anchorage és Juneau között Utqiagvik déli részén, valamint a japán Yonaguni Jima víz alatti megalitikus kőépítményeit. Azzal is érvelnek, hogy bár ezt az elképzelést valószínűleg a legtöbb tudós szkeptikusan fogja értékelni, egyes UFO jelenség természetéből adódóan ezt a lehetőséget „nem szabad elvetni, hanem az tudományos alázat és nyitottság szellemében való valódi megfontolást érdemel”. (Vagyis ez az elmélet is legalább olyan jó, mint bármelyik másik!)

A tanulmány még szakértői értékelésre vár. Ez összefügg a NASA legutóbbi nyilatkozatával, miszerint még mindig nem voltak tanúi idegen életnek az űrben. Tavaly a NASA azt mondta: „A NASA egyik kulcsfontosságú prioritása az élet keresése a világegyetemben, de ez idáig a NASA nem talált semmilyen hiteles bizonyítékot a földönkívüli életre, és nincs bizonyíték arra, hogy az ufók földönkívüliek lennének. A NASA azonban kutatja a Naprendszert és azon túl is, hogy segítsen megválaszolni alapvető kérdéseket, beleértve azt is, hogy egyedül vagyunk-e az univerzumban.” (Vagyis, ha van/lesz bizonyítékuk, azt biztosan nem fogják nyilvánosságra hozni…)