Semmit nem mozdítottak el. Több mint négy évvel az atomerőmű-baleset és az emberek eltűnése után, szinte minden ugyanúgy van Fukusimában, ahogy akkor maradt. Csak a növényzet és a lassú enyészet változtatott némileg az eredeti állapotokon.

photos-fukushima-exclusion-zone-podniesinski-64.jpg

A lengyel fotográfus Arkadiusz Podniesinski, elutazott Fukusimába, hogy a saját szemével győződjön meg az ottani állapotokról, és természetesen, hogy fotósorozatot készítsen a látottakról.

photos-fukushima-exclusion-zone-podniesinski-50.jpg

Miután a hatóságoktól megkapta az engedélyt, hogy belépjen a mintegy 20 km-es tilalmi zónába, úgy érezte, mintha egy posztapokaliptikus filmben lenne.

photos-fukushima-exclusion-zone-podniesinski-53.jpg

A több, mint négy éve elhagyatott várost lassan benövi a növényzet, és a nagyrészt fából épült épületek a lassú enyészeté lesznek.

POD8673.jpg

Az autók, és egyéb használati tárgyak ugyanúgy hevernek, mint évekkel ezelőtt, a közvilágítás és a közlekedési lámpák máig működnek, csak éppen élet nincs az kísértet városban.

És ezt észlelted már?  Újabb bizonyító erejű videó: tényleg hologram az égbolt!

photos-fukushima-exclusion-zone-podniesinski-47.jpg

Podniesinski korábban már az 1986-os nukleáris katasztrófa miatt kiürült Csernobilban is készített hasonló, megrázó erejű fotósorozatokat.

POD9351.jpg

A fotográfus célja, hogy felhívja az emberek figyelmét, az atomerőművek veszélyeire, és arra, hogy a nukleáris lobbisták hogyan próbálják elbagatellizálni a katasztrófák szörnyű hatásait a környezetre és az emberekre!

photos-fukushima-exclusion-zone-podniesinski-55.jpg

További infó: podniesinski.pl