Az apró rovarok fekete folyóként hömpölyögnek elő a hótakaró alól egy orosz város közelében. A fagy nem árt nekik, a helyiek benzinnel locsolják és égetik el őket.

Az apró, bolhaszerű rovarok nem zavartatják magukat a hótakarótól és a hidegtől, úgy nyüzsögnek a nyugat-oroszországi város, Tula környékén mindenfelé, mintha kötelező lenne. A helyiek szinte sokkot kaptak a brutális rovarinváziótól. Ráadásul a tél közepén, amikor minden más rovar elpusztul a fagytól.

Az emberek benzinnel locsolják le, majd felgyújtják a nagyobb bolyokat. Így próbálják útját állni az inváziónak.

A rovarkutatók szerint a legvalószínűbb, hogy gleccserbolhákról van szó, amelyek valójában nem bolhák, hanem egy ősi ugróvillás rovarfaj. Az apró élőlények vérében olyan fagyálló fehérjék találhatóak, amitől még a -15 fokos hideget is simán túlélik.

A környéken élő idős emberek azt mondják, hogy a rovarok nem ismeretlenek a számukra, bár ilyen nagy számban már évtizedek óta nem tűntek fel. A tapasztalataik alapján, meleg tavasz lesz, ha ennyire elszaporodtak.

És ezt észlelted már?  Bigfoot játszott az erdei ösvényt figyelő rendőrségi kamerával

A helyi hatóságok arra kérik az embereket, hogy ne essenek pánikba. A rovarok emberre ártalmatlanok, nem csípnek és nem mérgezőek.