Már jónéhány éve igen népszerű az interneten az a videó, amelyen a teleportáló kínai szuperhős, megmenti a teherautó elől a halálba robogó motorost.

Állítólag egy térfigyelő kamera vette fel a jelenetet, amelyen egy kivilágítatlan motoros 2012 szeptemberében egy teherautó elé hajt az esti órákban. Az utolsó pillanatban, mielőtt elütné a jármű, egy hihetetlen sebességgel száguldó alak érkezik a bajba került motoroshoz, majd egy fényvillanás kíséretében mindketten eltűnnek. Egy pillanattal később pár méterrel arrébb jelennek meg, szintén vakító fényjelenség kíséretében. A motoros szinte sokkot kap, a rejtélyes megmentő pedig zsebre dugott kézzel elsétál.

A teherautó eközben lefékez és a rémült sofőr kiugrik, hogy megnézze tényleg elütötte-e a szerencsétlen flótást. De csak a fejét vakarja, amikor meglátja az útszélen álló motort és a sokkos vezetőjét, aki közben a padkára rogy.

És ezt észlelted már?  Ledöbbentek a bámészkodók: Chemtrail-zabáló UFO-t videóztak

Milliónyian látták már a felvételt, de a mai napig vita tárgya, hogy ügyes hamistíványról van-e szó, vagy tényleg léteznek szuperképességű emberek, vagy talán idegen lények, akik képesek teleportálni. Ha igen, akkor természetes képesség, vagy valamilyen szerkezet segíti őket a teleportációban.

Akik bizonyítékot látnak a felvételben, a valódisága mellett hozzák fel a hasonló teleportálós videókat. Pesze ezek egyike sem laboratóriumi körülmények közt készült, hanem állítólag a véletlen művei, térfigyelőkamerák felvételei, vagy amatőr videók. Azonban legalább ennyien vannak az ellenzők táborában is. Már számos leleplező videó is készült, ahol ízekre szedik a felvételt, a fény-árnyék hatásokat számolgatják, a tükröződéseket figyelik, a manipuláció nyomait keresik, és persze szerintük talának is. De ezek sem meggyőzőek.

A legújabb elméletek szerint a videó egy népszerű ázsiai számítógépes játék a Dragon totem girl (Zhu Xian 2) marketingjéhez készült, de olyan jól sikerült, hogy mindenki elhitte. Ez szintén sokan csak a valóság elmismásolásának tartják, mondván, hogy csak utólag húzták rá a videójátékot, hogy így tegyék nevetségessé az igazságot.

És ezt észlelted már?  UFO lebegett egy katonai helikopter mellett - kiszivárgott a videó!

Mindenesetre, ha a szemünknek hiszünk, akkor elfogadjuk a videó valódiságát, és ezzel együtt a teleportáció képességével rendelkező szuperhősökét is. Ha pedig az eszünkre hallgatunk, akkor tudjuk, hogy a mai számítástechnikai csúcseszközök és szuperszoftverek korában, szinte bármilyen felvételt el lehet készíteni, át lehet alakítani. Hogy ilyesmit lássunk, elég csak beülni a moziba egy jó kis sci-fi-re…