Különös jelenség hozza a szívbajt a turistákra az olasz Cadimare városka kikötőjében. A hatóságok már korlátot is kihelyeztek a helyszínre, nehogy baleset történjen.

Az olasz kisváros kikötőjének egyik részén, hátborzongató módon vonaglik macskaköves burkolat. Mintha valami eltemetett, ősi rémség akarna kimászni a föld alól, de a kövek súlya visszanyomja.

A helyiek szintén megijedtek, miután lekerült az útburkolat és rá pár nappal elkezdődtek a furcsa mozgások. Először ők is a szellemekre gyanakodtak…

Mára azonban megszokták a szinte paranormálisnak tűnő furcsaságot. A turistákra azonban sokszor a frászt hozza, amikor a váratlanul megemelkednek mellettük, vagy éppen alattunk az utca macskakövei.

Persze nem kell semmi természetfelettire gondolni. Valójában a tenger hullámzása kényszeríti a sziklás talaj üregeiben lévő levegőt, hogy nagy nyomással a felszínen keressen magának utat a külvilág felé, így ilyenkor megemelkednek a macskakövek… Néha elég csak ennyi, hogy természetfelettit lássunk ott is, ahol nincs!