Még a szakértők sem tudták beazonosítani annak a furcsa állatnak a faját, aminek a mumifikált tetemét a napokban találtak meg Ukrajna területén. A szájában több sorban, tűhegyes fogak vannak…

Ukrajnában, Kolomija városában bukkantak a hátborzongató lény mumifikálódott tetemére. A városka lakói már jó ideje arra panaszkodtak, hogy a háziállatokat folyamatosan gyilkolja éjszakánként valami. Még a deszkákon is átrágta magát, hogy bejusson az ólakba… Azonban nem ette meg a tyúkokat, csak a vérüket szívta ki. És ez így ment hónapokon keresztül.

Az idősebbek azonnal a régi mesékben kerestek választ a történtekre, és upirire, vagyis vérszívó vámpírra gyanakodtak

Kevéssé köztudott, hogy a vámpír szó is Kárpát-Ukrajnából ered. Az upir 1047-ben tűnt fel először egy iratban, mely úgy hivatkozott egy orosz hercegre, mint “Upir Lichy”, azaz gonosz vámpír. A szó ezután elterjedt a nyugati nyelvekben, mint vampyr, vampire, wampyr. A módosulás valószínűleg a szó elejének furcsa ejtéséből ered. A vámpír szó elterjedése nyugaton 1725-1734-re tehető.

Az undorító lény teteme most magyarázattal szolgálhat a korábbi támadásokra. Az állat szájában ugyanis 3-4 sorban tűhegyes fogak nőttek. Hosszú nyaka és farka, kicsi, ovális szemei vannak. Az ukrán TSN tévécsatorna szerint semmilyen ismert állathoz sem hasonlít – írja a Mirror.

És ezt észlelted már?  UFO-baleset? Rejtélyes, lángoló tárgyak hullottak az égből Ukrajnában...

Chupacabra

A megkérdezett szakértők egyelőre nem tudják, hogy mivel lehet dolguk. Egyesek nyestre tippelnek, mások eltorzult macskára, de a DNS tesztek ezt még nem támasztották alá. A több soros hegyes fogsort mindegyikük mutációval magyarázta.

A férfi, aki megtalálta, azt mondta:

“Megdöbbentem a fogai láttán! Ez nem macska. A macskáknak másmilyenek a fogai! Ennek meg 3-4 sor is van belőle!”

A helyiek úgy vélik, a holtan talált állat egy európai Chupacabra lehet. A Chupacabra Észak-, és Dél-Amerikában arról hírhedt, hogy főként nyulakat és kisebb háziállatokat gyilkol és megissza a vérüket. Igaz ugyan, hogy létezését a mai napig nem tudták hitelt érdemlően bebizonyítani. A Kárpátok ukrajnai részén pedig effajta lények már lassan ezer éve szerepelnek a helyi legendákban, persze más néven.

És ezt észlelted már?  Gigászi rákszörny bukkant fel egy angol kikötőben

A környéken egyébként 2012-ben is észleltek a mostanihoz hasonló eltorzult állatokat. Ezt a legtöbben az illegális rádioaktív hulladéktárolók, vagy a korábbi titkos orosz vegyi-, vagy biológiai fegyverkísérletek számlájára írják.

Mikhail Ilchenko, a kerületi állat-egészségügyi szolgálat helyettes vezetője azt nyilatkozta az ukrán Pravdának:

“Az állat nem úgy néz ki, mint egy róka vagy farkas, de még a mosómedvéhez sem hasonlít! “

Bármi is legyen a bizarr csupafog lény, vámpír, Chupacabra, vagy mutáns nyest, hátborzongató tény, hogy ilyen állatok léteznek…