Ki ne hallott volna Nessie-ről, a skóciai Loch Ness tó titkozatos szörnyéről. Egy 1934-es fotónak köszönhetően az egész világ lázba jött és azóta is ezrek figyelik a tó legapróbb rezdülését is, a szörnyet keresve. Most végre találtak is valamit…

A majd 100 éves szemcsés fotó mind a mai napig vitát szül a szörnyvadászok és a szkeptikusok közt. Vajon tényleg egy évmilliókkal ezelőtt kihalt Plesiosaurus tanyázik a jéghideg, 230 méter mély tóban és azt sikerült lencsevégre kapnia egy szerencsés fotósnak, vagy csak egy elszabadult gumikacsa látható a képen.

20150423loch-ness.jpg

Az évek során rengeteg film, dokumentumfilm, és könyv született a rejtélyes lénnyel kapcsolatban. Sokan próbálták bebizonyítani létezését, vagy éppen azt, hogy sosem volt ott semmi. Senkinek sem sikerült.

És ezt észlelted már?  Rejtőzködő földönkívüli Machu Picchuban?

Napjaink technikája azonban már lehetővé tette, hogy egy norvégiai olajvállalat tengeralattjáró robotot küldjön a tóba, hogy alaposabban feltérképezze azt. A cél persze nem a szörny felfedezése volt… Korábban voltak már hasonló próbálkozások, de a nagy mélység miatt ez sosem sikerült maradéktalanul. Most viszont már készül az első nagy felbontású térkép.

A munka szépen haladt. A kutatóknak azonban meghűlt a vér az ereiben, amikor a szonda egyszer csak valami furcsára bukkant a tó alján.

A felvételeken egy 9,15 méter hosszú, homályos objektum bukkant fel, ami kísértetiesen hasonlított a tó híres szörnyére. – írja a Discovery News.

_89209478_nessiescan.jpg

Mindenki azonnal arra gondolt, hogy megtaláltuk a Loch Ness-i szörnyet!

Az alaposabb vizsgálat hamar kiderítette, hogy miről is van szó. Valóban a lényt találták meg… csakhogy nem az eredetit, hanem egy 1970-ben forgatott Sherlock Holmes történet kellékét. A filmben a híres detektív is a szörny után nyomozott, amiről végül kiderült, hogy egy jól álcázott tengeralattjáró volt. Ez a szerkezet maradt a tó fenekén… lehet, hogy nem véletlenül…

És ezt észlelted már?  Autó méretű ősi óriásszalamandra maradványaira bukkantak

szorny

Emellett azért más érdekességre is rábukkantak a szonár segítségével. Például egy elsüllyedt hajó maradványaira.

Annak ellenére, hogy most sem sikerült megtalálni a szörnyet, a legendája tovább él, és évről-évre rengeteg turista keresi fel a tavat, évi 76 millió dolláros forgalmat generálva a környék számára.