Állítólag az 1969-es második Holdraszállás alkalmával készült, eddig titokban tartott film egy részlete szivárgot ki, és került fel az internetre. A NASA folyamatosan igyekszik eltüntetni a hátborzongató videót, de hála az ufóvadászoknak, minduntalan visszakerül.

Az Apollo–12 az Apollo-program hatodik emberes repülése, egyben a második, amely leszállt a Holdon. Ez az egyetlen repülés, amely főként mérnöki kísérlet volt, ezen az expedíción kísérletezték ki a hajszálpontos leszállást, amely minden későbbi geológiai kutatóexpedíció alapjának számított. A küldetés már az elejétől kezdve problámás volt, kezdve, hogy felszálláskor villám csapott az űrhajóba, kétszer is, egészen addig, hogy állítólag tönkrement a televíziós közvetítéshez magukkal vitt kamera…

A feladat szerint először a színes tévéadáshoz kifejlesztett újfajta kamerát kellett felállítaniuk. A művelet sajnos balul ütött ki, amely kihatással volt az egész későbbi expedícióra. Alan Bean a kamerát felállítás közben egészen véletlenül a Nap felé fordította, melynek a fényérzékelője azonnal kiégett és használhatatlan lett. Legalábbis a NASA ezt állítja.

És ezt észlelted már?  Egyenesen a videózó turista felé repült a rejtélyes fénylő gömb - a mobil mindent vett

Egy elméletek szerint ehelyett a kamerával különös felvételeket készítettek, amelyeken olyasmit látni, amitől épeszű embernek a hideg futkos a hátán:

Az ufológusok szerint teljesen máshogy zajlott az egész küldetés a Holdon, mint ahogyan azt a történelemkönyvekben olvashatjuk. Számos rész kihagytak, vagy éppen alaposan megkozmetikáztak, és a butított verziót adták be a nagyközönségnek.

Történészek azon az állásponton vannak, hogy az Apollo 12 kamerájának elromlása nagyban hozzájárult, hogy a közvélemény hamar elvesztette az érdeklődését az egész holdprogram iránt. Az összeesküvés-elméletek kedvelői pedig állítják, a kamera egész végig működött, de mivel olyasmit vettek fel vele, ami bizonyítja, hogy a Holdon már megtelepedtek a földönkívüliek, a NASA jobbnak látta, ha inkább azt terjesztik el, hogy kiégett, és elviseli a kudarc látszatát. Így biztosan nem fog senki érdeklődni a felvételekről.

És ezt észlelted már?  Különös fényeket videóztak Budatétényről - Látta még valaki?

A12_TV_Camera_returned_to_WEC

Ez a felvétel csak egy morzsa a Holdon készült különös filmek tömkelegéből, amelyek az elmúlt majd ötven év alatt kiszivárogtak a Holdprogram titkos archívumából.

Természetesen nem lehetünk biztosak benne, hogy valódi felvétellel van dolgunk, hiszen az eredetiséget szinte lehetetlen ellenőrizni. Ha viszont hamisítvány, akkor dícséretes az a buzgalom és szakértelem, amellyel ezt, és az ehhez hasonló felvételeket készítik… Mindenesetre a sztori jobb, mint manapság némelyik gyenge sci-fi a mozikban…