Bár az űrhivatal nem verte nagy dobra, de a Curiosity marsjáró olyan képeket küldött a napokban, amikről szinte mindenki álmodozik.

Kíváncsi emberek százai böngészik nap mint nap a NASA által közzétett, a Marsról érkezett fotók tucatjait. De talán még náluk is több szakember teszi ugyanezt. Legalábbis így hisszük… Az egyik marsi fotón mégis egy amatőr vette észre azokat a nyomokat egy domboldalon, amik friss vízfolyásra utalhatnak. – írja a ripost.hu.

A közismert amatőr ufológus, Scott C. Waring szerint azon felül, hogy az űrhivatal szakemberei átsiklottak egy ilyen fontos felvétel felett, arra azért van kapacitásuk, hogy a marsi fotókat átszínezzék, hogy úgy nézzenek ki, mint ahogyan a legtöbben a vörös bolygót elképzeljük. Barnás, vöröses kőzet, vörös égbolt, tompa fények. Azonban fotós szakemberek szerint a képekre csak egy vörösesbarna réteget húztak, hogy meghamisítsák a valóságot.

És ezt észlelted már?  UFO-flotta húzott át egy ukrán falu felett

mars-szine.jpg

Mivel a fehér fény a Marson is fehér, nem volt nehéz pár gombnyomással visszaállítani a fotók eredeti színeit. Ezek szerint a kőzetek kékes-szürkék, és az égbolt is kék színben pompáznak. Vajon miért akarja a NASA elhitetni velünk az ellenkezőjét?

Az eredeti fotót a NASA weboldalán itt nézheted meg: mars.nasa.gov