Az Opportunity marsjáró immár 12 éve koptatja a Mars felszínét. Egyik friss fotóján különös objektum szúrt szemet az ufóvadászoknak.

A NASA második marsjárója még 2004-ben szállt le a vörös bolygón. Azóta is úton van és folyamatosan sugároz felvételeket a Földre.

A fanatikus ufóvadászok előszeretettel mazsoláznak a képek között, és minduntalan találnak is valami észveszejtő érdekességet. Ezúttal egy olyan objektumra bukkantak, ami kísértetiesen hasonlít egy eszkimó iglura, azaz hókunyhóra, igaz, ez nem hóból van.

A Streetcap1 nevű önjelölt “Mars-régész” YouTube-csatornáján osztotta meg a felfedezésből készült állóképes videóját. Az ufókedvelők azonnal lecsaptak rá.

1125px-NASA_Mars_Rover.jpg

Az eredeti fotók itt nézhetők meg a NASA adatbázisában!

Szerintük is hasonlít egy jégkunyhóra, csakhogy kőből van. De ennél is tovább mennek:  – A környezetében a legtöbb szikla szét van morzsolódva, ez az alakzat viszont teljesen épnek látszik… így biztosan nem természetes eredetű.

Úgy tűnik, hogy egy alagút bejárata lehet a kunyhó jobb oldalán! Bár olyan fekete, hogy nehéz kivenni.

Egyes elméletek szerint a Marson is kifejlődött az értelmes élet és a civilizáció, de miután egy kataklizma miatt a bolygó elvesztette a légkörének és a felszíni vizeinek jelentős részét, a túlélők a felszín alá költöztek. A felvételen alighanem az egyik “marsalatti” város bejárata látható…

És ezt észlelted már?  A NASA szerint nincs élet a Marson, de a fotók mégis mást mutatnak!

Természetesen a NASA nem kommentálta az amatőr Mars-szakértők feltételezéseit, hiszen annyi furcsa kődarab hever a vörös bolygón, ami hasonlít valami földi dologra, hogy másból sem állna a munkájuk, mint ezeket megmagyarázni