Míg Földünk szárazföldjeit már szinte teljesen felfedeztük és feltérképeztük, addig a világóceánok mélye még mindíg ismeretlen számunkra. Az egyik legnagyobb rejtély az a titokzatos hang, amit 1991-ben észleltek a Csendes-óceán fenekén, majd világszerte több helyen is… azóta sem tudják mi lehet!

A Pacific Marine Environmental Laboratory még 1991 augusztusában kezdett működtetni egy nagy hatósugarú hangmegfigyelő rendszert  a Csendes-óceán fenekén. Ezt még az amerikai haditengerészet fejlesztette ki a 60-as években, hogy a szovjet tengeralattjárókat nyomon tudják követni.

A hidegháború vége azonban katonai szempontból feleslegessé tette a rendszert, így került a civil óceánkutatókhoz. Az ezzel készült felvételeken a kutatók furcsa, hangsorozatra lettek figyelmesek.

Később az óceán több pontján is végeztek méréseket, és bebizonyosodott, hogy a hang szinte mindenütt hallható. A kutatók a hang forrására azóta sem bukkantak rá, és 25 éve nem tudnak rá semmilyen elfogadható magyarázatot adni.

És ezt észlelted már?  Megtalálták az idegenek bázisát a Hold egyik kráterében...

monsters2w

A különös hangról számos elmélet született, de a kékbálnák dalától kezdve a vulkáni tevékenységen át, a sarki jég surlódásáig szinte mindent kizártak, azoknak ugyanis jól ismert a frekvenciamintája.

Sokan gigantikus, mélytengeri lények hangjának képzelik, vagy az óceánok mélyére telepített földönkívüli bázisok létfenntartó gépei zajának. A vallásosabbak pedig a pokolból kiszüremlő, elkárhozott lelkek jajgatásának hangjait vélik felfedezni benne…

Bármi is ez, azóta sincs rá magyarázat!