Szokatlan dolog kavarta fel nemrég az ufóvadászok közösségét. A vélemények megoszlanak arról, hogy valóban köze van-e hozzá az idegeneknek. Az észlelés módja és helye mindenesetre roppant érdekes.

Az eset egy drónnal történt, ami természetesen kamerával volt felszerelve. Tulajdonosa, egy hobbifotós, az amerikai Wisconsin államból, megreptette, hogy egy közelgő vihar felhőit közelebbről is felvehesse. Ami ezután történt, arra még ő sem számított.

Két alkalommal is kis méretű, fénylő tárgy száguldott el a drón közelében. Az egyik ráadásul egy felhőből érkezett, és hihetetlen sebességgel húzott el a repülőkamera mellett.

Az ufológusok szerint biztos, hogy nem idegen jármű volt, mert ahhoz túl aprónak tűnik a felvételen. Viszont madár sem lehetett, mert ahhoz meg túl gyorsnak és túl fényesnek tűnt.

És ezt észlelted már?  Idegenek bázisa a Holdon: Megmenekült egy Apollo 11-es fotó a NASA-cenzúrától

A felvétel készítőjének olyan érzése támadt, mintha valami vagy valaki direkt vette volna célba a drónt. Először egy golflabdára gyanakodott, amit a földről ütöttek el, de végül ezt elvetette, mert ilyesmihez túl magasan volt a kamera. Inkább valamilyen fura élőlényre tippelt, amit eddig még nem fedezett fel senki.

(Az eredeti videó itt tekinthető meg!)

Az ufóvadászok szerint viszont nem lehettek földi eredetű tárgyak. De lövedékek sem, mert ha az idegenek célba vesznek valamit, akkor azt el is találják. Inkább apró, szondaszerű szerkezeteknek vélik őket, amelyekkel az álcázott repülő csészealjak mérik fel a környezetüket. Néhány ilyen szonda pillanatok alatt hatalmas területről képes átfogó képet közvetíteni az anyahajóba.

Wisconsin államban egyébként nem számít ritkaságnak fénylő, gömbszerű ufók észlelése. Minden évben látnak valami hasonlót…

Az internet pedig, mióta drónokkal is lehet videózni, tele van hasonló észlelésekkel. Ez például tavaly készült:

És ezt észlelted már?  Száguldó UFO-t vett fel egy alaszkai reptér időjárási kamerája

Persze könnyen lehet, hogy igen egyszerű magyarázata van a dolognak, amire eddig még senki sem gondolt. De amíg eszébe nem jut valakinek, addig is meg kell elégednünk a fenti magyarázatok valamelyikével…