Igazi bibliai jelenésnek lehettek tanúi, akik a napokban látták a különös égi jelenséget! Mi történik? Valóra válnak a bibliai jövendölések? Újabb nagy háború közeleg? Itt a világvége?

Hasonló égi jelenségek már a világ több pontján is megfigyelhetőek voltak, és a történelem során is számos példa akadt rá.

Nagyanyáink még azt mesélték, hogy a nagy háborúk előjeleként bukkant fel ilyen hátborzongató jel az égbolton. Korábban nagyobb katasztrófákhoz, földrengéshez, szökőárhoz kapcsolták, és figyelmeztető előjelnek tekintették… Manapság azonban az eljövendő világvége jelének gondolják.

Számos középkori metszeten, miniatúrán és festményen figyelhető meg hasonló, kereszt formájú jelenés, amelyeket legtöbbször vallásos szövegkörnyezetben, illetve látomásként értelmeztek eleink.

A legismertebb, égen lángoló keresztlátomás Constantinus római császár nevéhez fűződik, aki a 312. október 28-án lezajlott Milvius hídi csata előtt látott ilyet. A történet azonban kiegészül egy olyan momentummal, miszerint a keresztben görög betűkkel ez állt: “E jelben győzni fogsz!”. Ezt alighanem a keresztény történetírók költötték hozzá…

És ezt észlelted már?  Hosszú még az út: Hét év szenvedés vár ránk az apokalipszisig

Constantine-I-in-hoc-signo.jpg

2014. június 5-én, Oroszországban, Volográd felett  jelent meg. Ráadásul egy kettős kereszt, ami aligha lehet véletlen…

kereszt-oroszorszagban.jpg

2015-ben pedig Michigan felett is hasonlót, ragyogó káprázatot fotóztak

nap-kereszt-michigan.jpg

Amerikában 2011-ben kondenzcsíkból állt a kereszt… Hiába, haladni kell a korral…

kereszt-az-egen.jpg