Eddig mindenki azt hitte, hogy a nagy piramis, az ókori egyiptomi építészet csodája, tökéletes építmény, hiba nincs benne. Arányaiba szinte mindent bele lehet magyarázni az aranymetszéstől kezdve a pí értékéig… de most kiderült valami, ami mindezt semmissé teheti!

Az ókori világ csodájaként számon tartott gízai nagy piramis nem is olyan tökéletes, mint ahogyan azt a legtöbben gondolták. A Glen Dash Alapítvány szakemberei nemrégiben újra lemérték a piramist és felfedezték, hogy az egykori mérnökök, vagy az építők hibáztak! – számolt be róla a ripost.hu.

A 4500 éves temetkezési helyet az elfogadott tudományos elméletek szerint Hufu (Kheopsz) fáraó számára építették, és a világ hét csodája közül egyedüliként maradt fenn.

És ezt észlelted már?  Piramist fedeztek fel a Marsról érkező fotókon!

Building-a-pyramid

Most kiderült, hogy az alap nem tökéletes négyzet. A piramis nyugati oldala kicsivel hosszabb, mint a keleti oldal – idézi a Live Science tudományos ismeretterjesztő hírportál Glen Dash mérnököt, aki a nevét viselő alapítvány szakembereivel és egyiptomi kutatókkal új méréseket végzett a Gízai-fennsíkon lévő piramis méreteinek megállapítására.

A nagypiramis pontos méretét és tájolását évtizedeken át kutatták régészek és mérnökök. Dash az egyiptomi kutatók Aeragra című hírlevelében ismertette a legújabb mérések eredményeit, amelyek szerint a nyugati oldal 14,1 centiméterrel hosszabb, mint a keleti oldal.

Ez a hír felboríthat számos olyan elméletet, amelyek a piramisban elrejtett arányokra épülnek…

Sokan a hír hallatán kétkedve csóválták a fejüket, hiszen a piramis külső burkolatát már évszázadokkal ezelőtt széthordták a környékbeliek, de még magát a piramis testét is megbontották, így aligha lehetünk biztosak benne, hogy pontosak-e a mostani mérések…

És ezt észlelted már?  Hamarosan lehull a lepel az Antarktisz elveszett civilizációjáról

Ha pedig mégis helytállóak az adatok, meglehet, hogy a pontatlanságot az eltűnt burkolattal korrigálták az egykori építők…