Szenzációs leletekre bukkantak a régészek Kazahsztánban, a semmi közepén. Az ott feltárt romokról kiderült, hogy egy piramisszerű építmény maradványai, amelyek legalább ezer évvel öregebbek Egyiptom legrégebbi lépcsős piramisánál.

A különös romokat az egyiptomi piramisoktól mintegy 6000 km-re, Kazahsztán középső részén fedezték fel a régészek. Az építmény, amikor még teljes fényében pompázott, kísértetiesen hasonlíthatott Dzsószer fáraó 4700 évvel ezelőtt épült lépcsős piramisára.

Igor Kukushkin archeológus szerint a romok ősi sírboltot rejtenek.

Egy bronzkori helyi hatalmasság számára emelhették a piramisszerű sírboltot…

Még tavaly bukkantak a bámulatos romokra, de ez idáig titokban tartották, hogy több információt gyűjthessenek. Most azonban a nyilvánosság elé tárták, miként fognak behatolni az egyik lezárt sírkamrába.

57680812 - the step pyramid at saqqara where the funerary structures of the pharaoh djoser are located. in the foreground is the courtyard of heb-sed. saqqara is located in the western desert near cairo in egypt.

57680812 – the step pyramid at saqqara where the funerary structures of the pharaoh djoser are located. in the foreground is the courtyard of heb-sed. saqqara is located in the western desert near cairo in egypt.

A munka napokon belül elkezdődik. Minden leletet átadnak majd a Karaganda Állami Egyetem és a régészeti múzeum számára.

A romok érdekessége, hogy korban ezer évvel megelőzik a legkorábbinak vélt, Egyiptomban épült piramist, amelyet 4700 évvel ezelőtt emeltek Dzsószer fáraó sírboltjául.

Ha az adatok bebizonyosodnak, a tudósoknak bizony el kell gondolkodniuk azon, hogy a piramisépítés nem egyiptomi találmány, ők is csak átvették…

kazah-piramis-2

A kutatók egyre gyakrabban bukkannak újabb és újabb piramisszerű építményekre, romokra a világ számos pontján, Közép- és Dél-Amerikában, Egyiptomban, Mezopotámiában, Boszniában, Kínában és most Kazahsztánban. De ennek ellenére sem biztosak benne, hogy miért épült a korai időkben ennyi feltűnően hasonló gigantikus építmény…

És ezt észlelted már?  Ősi emberi koponyákat találtak az Antarktiszon! Igaz, vagy átverés?

kazah-piramis-3

A magyarázatot talán az összeesküvés-elméleteket gyártó fantaszták adhatnák meg, akik megrögzötten hisznek abban, hogy a mostani emberiséget már megelőzte egy másik, amely szinte nyom nélkül tűnt ez az évezredek homályában, csak hatalmas építményeik romjai maradtak ránk, amiket őseink csak felhasználtak, vagy próbáltak utánozni…

Könnyen lehet, hogy még pár ilyen felfedezés, és át kell írni a történelemkönyveket!