A kereskedelmi űrrepüléssel foglalkozó vállalat szombaton akarta felküldeni Falcon 9-es rakétájával az Amos-6 izraeli kommunikációs műholdat. A rutinnak számító csütörtöki főpróba során azonban egy nem várt hiba miatt a rakéta, valamint a hasznos teher, a szatellit megsemmisült. A felvételeken később valami különöset is észrevettek…

Többek között a Facebook is használta volna azt a műholdat ami a robbanásban megsemmisült. Az Internet.org kezdeményezése részeként több afrikai országba is internetelérést biztosított volna. A SpaceX hivatalos közleménye szerint annyi biztos, hogy a probléma a felső rakétafokozat oxigéntankjánál keletkezett, a rakéta-hajtóanyag betöltése közben.


Azonban egyes elemzők a felvételek vizsgálata közben egy kis méretű, igen gyorsan mozgó tárgyat fedeztek fel. Az ismeretlen repülő szerkezet átsuhant a rakéta mögött, s ezt követően történt az első detonáció. Később a SpaceX a twitteren elsimerte hogy észlelték az anomáliát.

És ezt észlelted már?  Álcázott ufót filmeztek a rendőrségi helikopter hőkamerájával

Vajon a földönkívüliek szemét szúrta az új űrjármű, vagy esetleg a földi konkurensek próbálják hátráltatni az egyre sikeresebb teszteket?

A felvételeket egyelőre további elemzésnek vetik alá, hátha kiderülnek a pontos részletek…