Egy brit kiránduló az egyik ősöreg angliai erdőbe indult túrázni a kutyájával… A kirándulás remekül ment, egészen addig, mígnem az erdő sűrűjében a férfi azt érezte, mintha valaki figyelné. A kutyája azonban nyugodt maradt, így nem tulajdonított ennek túl nagy jelentőséget. Az ember képzelete hamar beindul, ha egyedül kószál egy elhagyatott helyen…

Hamarosan azonban újult erővel csapott le rá az érzés, hogy követi valaki, vagy valami… Mivel volt nála fényképezőgép, az erdei út egyik aránylag egyenes szakaszánál hirtelen gondolt egyet, és hátrafordulva lőtt egy fotót… Még hosszú másodpercekig vizslatta a környéket, de semmi gyanúsat nem tapasztalt. Az úton csak hűséges kutyája baktatott a nyomában.

Azonban amikor megvizsgálta a digitális gép kijelzőjén a pár pillanattal azelőtt lőtt képet, elsápadt. Nem messze a kutya mögöt, az egyik korhadt fatönk felett egy zölden világító fénygömböt vett észre. Különös volt a dolog, mert szabad szemmel nem látta…

És ezt észlelted már?  UFO-üldözést videóztak a hullámvasútról

Plazmagömb? Kísértet? Állati szellem? Lidércfény?

Talán már csak a mesékben és fantasy filmekben találkozhatunk a mocsarak, vagy sűrű erdők különös és hátborzongató jelenségével, a lidércfénnyel.

Elődeink a mocsárba veszett, bolyongó lelkeknek gondolták ezeket a furcsán imbolygó világító jelenéseket. Mások szerint ártó, túlvilági lények ők, akik az óvatlan vándorokat végzetes csapdába csalják a mocsaras területeken… A modernebb korokban már inkább a lápban bomló biomassza által termelt és meggyulladt, kisebb metán-kilövelléseknek tekintették a rejtélyes fényjelenségeket.

tumblr_m42zfpLgte1r374ubo1_500

Bármelyik feltételezés is igaz, majdnem biztos, hogy megáll az ütő abban a kirándulóban, aki ilyesmivel találkozik egy sűrű erdőben, vagy lápos vidéken barangolva.

Az indián sámánok, de még a paranormális kutatók szerint is létezhetnek állati kísértetek, éppúgy, mint emberiek. Az ilyen szellemek energiája azonban olyan hullámhosszon mozog, ami az emberi szem által nem látható. Azonban a modern képrögzítő eszközök képesek érzékelni, ezért lehetséges az, hogy míg a fényképen látszik valami különös, a szemlélő azt nem látta a helyszínen.

És ezt észlelted már?  Álcázott ufót filmeztek a rendőrségi helikopter hőkamerájával

ghost_dog_5

Egy állat lelke, főleg ha ember közelében nevelkedett, a fizikai test elhagyása után, dönthet úgy, hogy továbbra is az emberi társa körül marad…

A paranormális szakértők szerint könnyen elképzelhető, hogy a fotót készítő férfinek volt még egy kutyája, amely a közelmúltban pusztult el. A szelleme azonban továbbra is követi gazdáját. A másik állat feltehetően ezért nem reagált ellenségesen, hiszen jóbarátot érzékelt.

Ez a történet, és a teória is tényleg kísérteties! Vajon tényleg léteznek kísértetek, vagy csak az élénk képzeletünk játszik velünk?