A Jupiter holdja, az Europa számos érdekes titkot rejteget még a kutatók elől. Most valamit lelepleztek, és hamarosan hivatalosan is bejelentik…

Közleményt adott ki a NASA, melyben nagyon titokzatosan csak annyit írtak: fontos bejelentést tesznek szeptember 26-án. A Hubble űrtávcsövet üzemeltető kutatók ugyanis új információkat bocsátottak az űrkutató központ rendelkezésére, írja az ripost.hu .

A Jupiter holdjáról, az Europáról már régen sejtik, hogy földön kívüli élet nyomait találhatják rajta. Eddig ugyan csak annyi bizonyosodott be, hogy a mélyén feltehetően van egy óceán és egyszer egy hatalmas gejzír kitörését is észlelték.

europa-bolygo_nasa

Nem kizárt, hogy ismét volt egy kitörés és ezt jelentik be nagy csinnadrattával jövő héten. Bár sokan inkább a földönkívüli életről hallanának szívesen!

Hogy nem mindennapi hírrel készülnek, azt az is jelzi, hogy Paul Hertz, a NASA asztrofizikai részlegének igazgatója, William Sparks csillagász, a baltimore-i Űrteleszkóp Tudományos Intézet munkatársa, Britney Schmidt, a Georgiai Műszaki Intézet Föld- és Légkörtudományi Tanszékének adjunktusa és Jennifer Wiseman, a Hubble-projekt egyik vezető kutatója is ott lesz a magyar idő szerint este nyolckor kezdődő sajtótájékoztatón.

És ezt észlelted már?  A NASA szerint tíz veszélyes aszteroida száguld a Föld felé

Kíváncsian várjuk a fejleményeket!