Egy szép felhővonulásos videót akart csak készíteni az a perui operatőr, aki kihelyezete a hegyekbe a kameráját egy egész napra. Ő döbbent meg a legjobban, amikor olyasmi is felbukkant a felvételen a felhők közt, aminek normál módon egyáltalán a nem a levegőben van a helye…

Egy természetfilmes a perui hegyekben helyezte el kameráját, hogy úgynevezett timelapse felvételt készítsen a felhők vonulásáról. Ennek a technikának az a lényege, hogy a kamera nagyjából másodpercenként egy képkockát rögzít, majd az így nyert felvételt, azaz az egész napot néhány percbe sűrítve nézhetjük vissza.

Azzal tisztában volt az operatőr is, hogy csodálatos felvétel fog készülni, de arra még ő sem számított, hogy élete egyik legkülönlegesebb videóját készíti majd el. A felvétel remekül sikerült, de amikor ahhoz a részhez ért, ahol egy hatalmas sötét, sziklaszerű objektum jelent meg a felhők között, elállt a szava.

És ezt észlelted már?  A pillanat, amikor egy UFO megpróbál egy felhőben elrejtőzni... Persze, hogy levideózták!

Miután megosztotta a közösségi oldalakon a különleges videót, az ufóvadászok egyből rákattantak, és számos elméletüket, többek közt a felhőnek álcázott földönkívüli anyahajókat, vagy a párhuzamos világokra nyíló dimenziókapukat látták beigazolódni… Ráadásul a felvétel helyének közelében korábban számos ragyogó fénygömböt észleltek a helyi lakosok…

De ezúttal talán mégsem az ufók műveltek valami szokatlant. Szakértők szerint egyszerű délibábról, vagy másnéven fata morganáról lehet szó. Egy távoli objektum képe tükröződik a felhőkön a légköri fénytörés, és az időjárási folyamatok egyedülálló összjátékának hatására.

fata-morgana

A hasonló jelenségek nem túl gyakoriak, ráadásul még ritkábban kerülnek videóra. Legutóbb tavaly bukkant fel egy hasonló jelenés Kínában, ahol egy távoli nagyváros épületeinek képei jelentek meg magasan a felhők felett. Több száz szemtanúja volt az esetnek, így erről is sikerült felvételeket készíteni.