A tapasztalt csillagászok esküdni mertek volna rá, hogy az 1965-ben épített űreszköz örökre elveszett és űrszemétként kering a Föld körül. Ám a szatellit most jeleket kezdett küldeni!

Igencsak megdöbbentek az amerikai csillagászok, amikor a NASA 50 éve elveszettnek hitt kísérleti műholdja hirtelen bejelentkezett…

A LES-1 (Lincoln Experimental Satellite) névre keresztelt szatellit jeleire Phil Williams amatőr rádiócsillagász figyelt fel még 2013-ban, és 3 év kellett ahhoz, hogy hivatalosan is megerősítsék, tényleg az elveszett műhold jelentkezett be. Az űrszondát még 1965 február 11-én indították útjára a floridai Cape Canaveral-ról. A hatvanas években még csak kísérleteztek a műholdas kommunikációval, a LES-1-est is azért lőtték fel, hogy teszteljék a technológia működését. Az eszköz azonban 2800 km-es magasságban rekedt, sosem tudott a kijelölt földkörüli pályára állni. Az elmúlt 50 évben egyszerű űrszemétként keringett a Föld körül.

És ezt észlelted már?  Ezért nem volt világvége: Módosított a jóslatán az önjelölt próféta

nintchdbpict000284287689

A kutatók a most befogott jelek alapján, amelyek 4 másodperces közönként ingadozva érkeznek, arra a következtetésre jutottak, hogy a műhold nem stabilan halad, hanem pörög… annakidején az egyik alkatrésze meghibásodhatott, ami most valamilyen behatás, talán egy ütközés következtében “helyrezökkent” és beindult a napelemekből érkező energia továbbítása a műszerek felé…

A megdöbbent szakemberek szerint a műhold kísérteties hangokkal üzent, amiből az élénk fantáziájúak azt a következtetést vonták le, hogy a szatellitet a földönkívüliek térítették el, akik most – 50 évvel később – üzennek az emberiségnek.

Forrás: thesun.co.ukpddnet.com,