Ijesztő jóslattal állt elő egy ázsiai kutatócsoport. A szakemberek szerint az elmúlt időszak heves földrengései és vulkánkitörései olyan légköri változásokat idéztek elő, hogy néhány éven belül drasztikusan lecsökkenhet a hőmérséklet.

Nem kell több 4 évnél, hogy a Földünk északi féltekéje a hó és a fagy birodalmává váljon egy jó időre – legalábbis ezt állítja egy ázsiai kutatócsoport.

A szakemberek azzal riogatnak, hogy egy legalább 15 évig tartó jégkorszak köszönt bolygónkra, amit az elmúlt időszak természeti katasztrófái idéznek elő. Ezek közé tartoznak például a pusztító olaszországi földrengések és azok a vulkánkitörések, amelyek jelentős mennyiségű vulkanikus port juttatnak a légkörbe. A porral teli légkör kevésbé engedi át a nap sugarait, így a hőmérséklet drasztikusan csökkenhet… – írja a ripost.hu.

A legfrissebb megfigyelések szerint a napsütéses órák száma 2016-ban már így is jelentősen visszaesett, ami egy újabb aggasztó jel.

A 2020-ra várható jégkorszakot Európa sem ússza meg: sarkvidéki levegő érkezik a kontinensre, de Amerika és Új-Zéland is a fagy birodalmává válik.

És ezt észlelted már?  A forgalmas autóút közepére érkezett a peches időutazó

end-of-world-predictions-snowball-earth

Érdekes módon ukrán kutatók is hasonló eredményre jutottak a megfigyeléseiket elemezve, a számítógépes modelljük alapján 2030-ra teszik a jégkorszak beköszöntét. Ők inkább a Nap felől érkező fény mennyiségében látják a bökkenőt. Az egyre terjedő napfoltok miatt ugyanis a Nap által kisugárzott hő és fény mennyisége 60 százalékkal csökkenhet, ami katasztrófális hatással lehet Földünk éghajlatára nézve…

Persze az sem kizárt, hogy a riasztó elméletekkel előálló kutatók túloznak, és bár valóban várható változás az időjárásban, az mégsem lesz ennyire vészes. Csak reméljük, hogy nem lesz igazuk…

Többet akarsz tudni? Olvasd el a többi, világvégéről szóló cikkünket is!