Egyesek az apokalipszis harsonáinak gondolják azt a borzalmas, sehonnan sem jövő hangorkánt, amit a világ több pontján is hallottak már. Most ismét felhangzott, és felvétel is készült róla.

A megmagyarázhatatlan, furcsa hangokat az utóbbi években több kontinensen is hallották már. Olyan, mintha valaki egy óriási trombitát fújna, de ezerszer hangosabb annál. Néha idegborzoló nyikorgásszerű zajok kísérik. Néhány esetben olyan hangos, hogy a házak ablakai is berezonálnak tőle. A tudósok sem tudnak egyetérteni a széles körben ismert jelenség okaival.

A YouTube-on egyre többen osztják meg a felvételeiket Nagy-Britanniából, Németországból, Ukrajnából, Fehéroroszországból, Ausztráliaból, Szlovákiából, Észak-Amerikából, de még Magyarországról is. A legfrisebb hangorkánokat Angliában, Alfreton és Nottingham közelében illetve a kanadai Torontó városában észlelték.

És ezt észlelted már?  Energianyalábok futkostak egy álcázott UFO felületén, így simán levideózták!

A dolog érdekessége, hogy a borzalmas hangorkán hatására többen rémálmokról számoltak be, másokat pedig érthetetlen rettegés kerítette hatalmába… Sok hívő azon a véleményen van, hogy ilyen lehet a végítélet harsonája, és közeleg a világvége…

Egyes tudósok szerint a jelenségnek geofizikai okai lehetnek, mint például a légköri nyomás változása, a napszél, vagy a tektonikus lemezek surlódása. A NASA kutatói úgy vélik, ez a bolygó “háttérzaja”, amit jó esetben csak rádióantennákkal lehet befogni.

A történészek szerint nem újkeletű a dolog, hiszen már egy 1804-ben megjelent könyvben is beszámoltak az ismeretlen eredetű hangokról. A jelenségnek Angliában nevet is adtak, Bristol HUM.

Az első jelentés a Hum néven ismertté vált alacsony frekvenciájú zajról az 1960-as évek közepéről származik, amikor az Egyesült Királyság egyik városában, Bristolban tettek bejelentéseket emberek tucatjai arról, hogy rendkívül szokatlan, a dízelmotor alapjáraton való működésekor hallható hangokat hallanak, melynek azonban soha nem sikerült megtalálni az eredetét, forrását. A legelső, mondhatni koncentrált HUM-észlelések földrajzi behatároltsága okán nevezték el a jelenséget Bristol Hum-nak... Bristolban napjainkig felcsendül néha az idegőrlő hangorkán.