A furcsa fénygolyó, ami egy olasz város melletti domboldalon bukkant fel az éjszaka közepén, olyan fénnyel robbant szét, hogy nappali világosságba borította a környéket. Utána órákig kénes szag terjengett a városban…

2017. július 14-én, 01.30 órakor az olasz Patrizia Lapatty a vihar miatt nem tudott aludni, így az ablakból az éjszakai eget fürkészte Bergamo városában. Egy idő múlva furcsa, pulzóló fényt vett észre a közeli domboldalban. Fogta a kamerás mobilját és videózni kezdett. Szerencsére a java csak ezután jött. A fénygömb egy ideig csak pulzált, majd olyan vakító fénnyel ragyogott fel, hogy a nő kénytelen volt elfordulni, nehogy megvakuljon… Mintha a fénygömb magához vonzott volna egy villámot. A robbanás után erős kénszag árasztotta el a környéket.

És ezt észlelted már?  Hátborzongató árnyalakot fotóztak: Angyal, vagy démon?

A szemtanú elküldte a felvételt az EUStormMap-nak, (ez egy nemzetközi viharfigyelő szolgálat) kérve hogy magyarázák el, mi történhetett. A viharfigyelők már találkoztak ilyen jelenséggel, állításuk szerint évente egy két ehhez hasonló észlelés kapnak Európa területéről. Idén ez volt a második.

A fénygömb 2-3 méterrel a fák felett robbanhatott szét. A szakemberek gömbvillámra gyanakodnak, de ahhoz, hogy ezt be is tudják bizonyítani, további vizsgálatokra lenne szükség a helyszínen.

A hír halatán az UFO-vadászok szeretnék azt hinni, hogy egy idegen űrhajó járt szerencsétlenül a viharban, de erre sincs senkinek bizonyítéka. Így maradnak a találgatások. Ha földönkívüli jármű volt, akkor hamarosan hallunk majd felőle, hiszen a roncsoknak ott kell lenniük a domboldalban… De ha csak egy kiégett tisztásra, vagy megpörkölődött fákra bukkannak, akkor inkább gömbvillám lehetett…

És ezt észlelted már?  Őrjöngő földönkívüli támadt egy videósra

ball lightning ball of fire sky phenomenon (1)