Hátborzongató kék “árnyék” jelent meg egy mexikói webkamera élő közvetítésén a ragyogó tengerpart felett… Vajon tényleg csak fölénk vetítik az égboltot, mint ahogyan ez egyik legújabb összeesküvés-elmélet állítja, vagy valami más oka lehet az egyre gyakoribb furcsa égi anomáliáknak?

Egy felhasználó 2017. október 13-án éppen a webcamsdemexico.com oldalán az élő kamerák felvételeit böngészte, amikor egy bizarr jelenségre lett figyelmes. Az egyik tengerparti kamera éppen a csodás mexikói nepfelkeltét közvetítette, amikor egy hatalmas sötét sáv kezdett terjeszkedni az égen… A közvetítést figyelő nő elképedt a jelenségen. Mivel éppen rögzítette a közvetítést, rögtön meg is osztotta a különös észlelést.

“Először biztos voltam benne, hogy a jobbról bekúszó sötét sávot a felkelő Nap előtt lévő egyik felhő okozza, de ekkor észrevettem, hogy a Nap pont a másik oldalon van…”

Többen láttak már hasonló furcsaságokat az égbolton. Sokan nem tulajdonítanak ezeknek túl sok fontosságot, de másokat viszont nem hagy nyugodni. Pár elmélet már eléggé felkavarta az állóvizet ebben a témában. Egyesek szerint a múlt század 80-as éveiben a Föld köré telepített műholdrendszer vetíti fölénk a szép kék égboltot, hogy ezzel valami elképesztően sokkoló látványt palástoljanak. Hogy ez mi lehet, szintén őrült elméletek tucatjaival tudnánk csak megmagyarázni, de ezekről már korábban írtunk.

És ezt észlelted már?  UFO-anyahajó bukkant elő egy felhőből Ausztrália partjainál
Az összeesküvés-elméletek gyártói szerint ez a titkos műholdrendszer eléggé elhasználódott már az elmúl 30-40 évben, és karbantartás híján egyik-másik nem képes már ellátni tökéletesen a feladatát. Ilyenkor az ég egy része mintha szétesne, elcsúsznak egymáson a holografikus szeletek, vagy éppen fáziskésésben vannak, és az ég egyik fele felhős, míg a másik kristály tiszta marad… Mások szerint egyfajta hologrfikus lézernyalábokról van szó, amelyeknek, ha véletlenül szinkronba kerül a ferkvenciájuk, egyfajta álló nyalábbá válhatnak egy időre.

Bármi is volt a furcsa sötét sáv az égen, elgondolkodtatja az ember, vajon milyen rejtélyek vesznek körül bennünket, amiről legfeljebb maroknyian tudnak ezen a sárgolyón…