A NASA szakemberei állítólag azt mondták, 15 napig nem fogjuk látni a Napot. De vajon tényleg éjszakai sötétségben kell élnünk több, mint két hétig, vagy valaki megbolondult?

Elképesztő hírek terjednek hetek óta a Jupiter és a Vénusz közelgő együttállásáról. Ez pedig apokaliptikus hatással lesz bolygónkra, ugyanis a NASA állítólag megerősítette azt a hírt, miszerint a bolygónk teljes sötétségbe borul 15 napra, amely 2017. november 15-én veszi kezdetét és november 29-ig fog tartani.




“Charles Bolden (egykori NASA űrhajós) egy 1000 oldalas dokumentumot küldött az eseményről a NASA-nak, hogy elmagyarázza a különös eseményt. A jelentés szerint a meghatározott időszak alatt a Jupiter és a Vénusz olyan közelségbe kerülnek majd egymáshoz, hogy mindössze 1 fok fogja elválasztani őket. A Vénusz a Jupiter dél-nyugati részéhez fog kerülni, aminek eredményeképpen 10-szer fényesebben fog világtani, mint a Jupiter. A Vénusz fénylő világossága felmelegíti a Jupiter gázait, ennek következtében pedig képtelenül nagy mennyiségű hidrogén gáz szabadul fel az űrbe. Ez a reakció a Napunkat is érinteni fogja november 15-én 2:50-kor.”

És ezt észlelted már?  Hasadék nyílt a Napon: a NASA szerint a kitörés eléri a Földet is...

A hírt még a legnagyobb internetes portálok is átvették. Pedig ha valaki figyelmesen elolvassa a fenti sorokat, könnyen rájöhet, hogy legfeljebb annyi igazság van benne, hogy egy ritka bolygó együttállás várható. A Vénusz aligha melegítheti fel a Jupiter gázait, ugyanis több milliárd kilométerre keringenek egymástól, még ha az égbolton látszólag egymás mellé kerülnek is. A Naptól pedig még messzebb. Nálunk ez a hír elnyerte az év kamuja címet!