December 17-én ér Földközelbe az a potenciálisan veszélyesnek nyilvánított kisbolygó, amelynek törmelékmezője okozza a Geminidák meteorrajt is. Egyes feltételezések szerint meg van rá az esély, hogy a meteor darabjaira hullik, akkor viszont nem csak csillaghullásra kell számítanunk, hanem világvégére is…

Bár a NASA kutatói szerint legalább 10 millió kilométerre fog elhaladni a B típusú kisbolygó a Földtől, amit nagyjából 27 Föld-Hold távolságnak felel meg, sokan mégis attól tartanak, hogy hatalmas katasztrófa van készülőben.

Az 5 kilométeres Phaethon 3200 nevű kisbolygót a NASA korábban „potenciálisan veszélyes égitestként” azonosította, és már 1983 óta figyelemmel követik. A korábbi megfigyelések szerint a pályája szokatlan, benyúlik a Merkúr pályáján belülre, Napközelben pedig az üstökösökhöz hasonlóan por válik le róla, és látható csóvája lesz. Ezért azt feltételezik, hogy egy korábbi üstökös sziklás magja lehet.

És ezt észlelted már?  Két évig hevert a sivatagban a sztratoszférát megjárt kamera




Az aszteroida által hátrahagyott törmeléksávnak a Föld pályáját keresztező része hozza létre a Geminidák meteorrajt.

Egyes elméletek szerint a Napközelben nagy az esély arra, hogy a kisbolygó darabjaira hulljon, akkor viszont hiába az aránylag biztonságos távolság, a törmelékmező a meteorrajhoz hasonlóan elérheti a Földet, hatalmas katasztrófákat okozva. Az öt kilométeres űrszikla feleakkora, mint az a meteor, amely a Földbe csapódásával kipusztította a dinoszauruszokat.

Az amatőr kutatók szerint ráadásul a NASA szándékosan alábecsülte a kisbolygó méretét, nehogy világméretű pánik törjön ki. Ezt arra alapozzák, hogy megtalálták az égitestet a Helioviewer napfigyelő műhold egyik felvételén, és ott másfélszer akkorának tűnik, mint maga a Föld. Itt nézheted meg: https://helioviewer.org/?movieId=2wgX5

A kisbolygó december 17-én kerül a legközelebb a Földhöz… Csak remélni tudjuk, hogy nem lesz igaza a vészmadaraknak…

És ezt észlelted már?  UFO-riadó az űrállomáson: A kamerák nem hazudnak!

Forrás: ufosightingsdaily.com