A globális éghajlatváltozás miatt az Antarktisz vastag jégtakarója vészesen olvadozik. Nemrég az egyik táguló jéghasadékban hatalmas, mesterséges szerkezetnek tűnő struktúra vált láthatóvá a Google Maps műholdas felvételén.

A különös alakzat 300 méter hosszú, a szélessége kb. 30-50 méter és 10 méter magas jégfalak veszik körbe… Az összeesküvés-elméletek kedvelői szerint kísértetiesen hasonlít valamiféle elhagyatott város romjaira, amely talán még azelőtt épült, mielőtt az Antarktiszt belepte volna a jég.



Első pillantásra valóban mesterséges struktúrának tűnik, de sajnos a műholdas felvétel ezen a területen nem a legjobb felbontásúak. Ennek ellenére sokan hiszik, hogy talán az elveszett Atlantisz maradványai lehetnek, netán egy ősi földönkívüli bázis maradványai.

Persze könnyen lehet, hogy csak a széttöredezett jégradabok tévesztik meg a szemünket…

És ezt észlelted már?  Mi titkol a NASA? Rejtélyes dolgok zajlanak a földközeli űrben...

A szkeptikusokat természetesen nem győzték meg a homályos felvételek. Szerintük ha valaha épült is valamiféle város a déli kontinensen, a folyamatosan mozgásban lévő és hatalmas súlyú jégtakaró mára finom homokká őrölte az utolsó tégláját is…

Itt vannak a koordináták, nézd meg te is közelebbről: 69°53’41.4″S 38°42’17.3″E