Már több kutató is felfigyelt arra, hogy az utóbbi időben egyre gyakoribbak a megmagyarázhatatlan légköri anomáliák. Így nevezik azokat a furcsa dolgokat, amelyek a frászt hozzák az egyszerű emberekre, amikor felbukkannak az égen… Ráadásul egyre gyakrabban.

A legutóbbi furcsa jelenséget 2018. március 3-án vették videóra Ecuadorban. A különös ragyogás olyan sebességgel emelkedett a horizont fölé, ahogy az átellenes oldalon a Nap éppen lebukott. Első pillantásra olyan érzése volt a szemtanúknak, mintha két Nap lett volna az égen. Az egyik éppen lenyugvóban volt, míg a másik éppen felkelt. Az anomália, ahogy egyre magasabbra emelkedett, erősen megnyúlt, majd lassan elhalványult.



Minden bizonnyal egy igen ritka légköri jelenségnek lehettek szemtanúi az ecuadori emberek. Talán soha életükben nem látnak majd hasonlót. Nem kell ahhoz tudósnak lennie az embernek, hogy rájöjjön, valami nincs rendben a bolygónk légkörével. A szinte napi rendszerességgel észlelt halo-jelenségek, bizarr délibábszerű jelenések és egyéb különös légköri anomáliák egyre gyakrabban bukkannak fel a világ minden táján. Míg akár ötven évvel ezelőtt, ezeket legfeljebb csak az igazán szerencsések észlelhették, annyira ritkák voltak…

És ezt észlelted már?  Újabb nyomra bukkantak a Mars elveszett civilizációjához

Vajon a nagyfokú légszennyezettség okolható a jelenségért, vagy az összeesküvés-elméletek gyártóinak lesz igazuk, és a légkörbe juttatott, időjárást befolyásoló, ismeretlen vegyi anyagok vannak ilyen hatással a fényre? Esetleg a világvégét hirdető szekták baljós előjelei ezek, amelyek egy világméretű természeti csapásra figyelmezetnek?