Azt hihetnénk, ha valaki UFO-ról beszél, akkor egy furcsa, korong alakú repülő tárgyról van szó. De nem. Az azonosítatlan repülő tárgyak szinte bármilyen alakúak lehetnek. Ennek ékes bizonyítéka a 2018. március 5-én készült videó is, amelyet a portugáliai Coimbrában vettek fel.

A szemtanú éppen a gyorsan vonuló, haragos viharfelhőket videózta, amikor egy U-alakú tárgy repült ki az egyikből. A videón 9 perc 30-nál látható, amikor megjelenik. Egyenesen repül, nem tűnik madárnak, és jól megfigyelhetően U-alakja van. Mintha valami spéci repülő eszköz lenne. Persze a hitetlenek rögtön tucatnyi dologhoz tudták hasonlítani. Kezdve a szélfútta nejlonzacskótól, a kitárt szárnyakkal vitorlázó sason át, egészen az őrült siklóernyősig, aki viharban repkedett… Persze ha alaposabban megnézzük a nagyítást, ezek egyikére sem hasonlít.

És ezt észlelted már?  UFO-landolást vettek videóra VenezuelábanBármi is volt, a szkeptikusok sem tudták konkrétan beazonosítani, vagyis marad az azonosítatlan repülő tárgy megnevezés, magyarán UFO. A szemtanú elküldte a MUFON-nak is, akik a hasonló észleléseket gyűjtik és regisztrálják kivizsgálás céljából már évtizedek óta. Persze egy ilyen vizsgálat nem egyik pillanatról a másikra zajlik. A gyanús észlelések nagy száma miatt akár hónapokat is várni kell arra, hogy szakértők átnézzék a felvételeket és eldöntsék mi is láthtó rajtuk… Statisztikáik szerint sajnos a legtöbb észlelés megmagyarázható valamilyen természeti jelenséggel, vagy emberi tevékenységgel összefüggő jelenséggel… de a fennmaradó kis hányad miatt, amelyekre tényleg nincs semmilyen magyarázat, érdemes ezzel foglalkozni…