A különös, apró mumufikált testet még 2003-ban találták a chilei Atamaca sivatagban egy bőrzacskóba csomagolva. Az összeesküvés-elméletek kedvelői szinte rögtön kikiáltották földönkívülinek a kicsiny humanoid tetemet, mivel kicsi megnyúlt teste és fura feje inkább tűnt valamiféle idegen lénynek, mint embernek.

Számos teória született vele kapcsolatban az évek során, de a földönkívüli eredetét senki nem tudta megcáfolni. Igazából nem is igazán vizsgálták… Legfeljebb elméleteket gyártottak róla. A világ legnagyobb rejtélyeinek sorába is bekerült, és minduntalan előhozták tudományos és áltudományos előadások során. Majd 15 évig sokan úgy kezelték, mint megdönthetetlen bizonyítékot a földönkívüli élet létezésére… Még saját nevet is kapott: Ata.



Néhány tudós megelégelte az szenzációhajhászást és vették a fáradtságot, hogy a kicsiny múmia DNS-ét is vizsgálatnak vessék alá… Kiderült, hogy a múmia 100%-ig ember! Viszont arra nem volt magyarázatuk, hogy  miért néz ki úgy, mint egy földönkívüli lény. Végül a kalifornaiai Stanford Egyetem mikrobiológiai és immunológiai szakértői további vizsgálatnak vetették alá az apró kis testből nyert próbadarabokat.

És ezt észlelted már?  A Jharkhand-i alien: avagy az idegenek köztünk járnak




Az eredmény: A múmia valóban egy emberi magzat, aki a fejlődés 22. hetében halva született, és nem egy idegen lény. Kúpos, kiemelkedően hosszúkás koponyája van, arca és állkapcsa gyengén fejlett. A csontváznak csak 10 pár bordája van, 12 helyett… A vizsgálatok végül kiderítették, hogy a magzatnak hét olyan génmutációja is volt, amelyek ilyenné formálták és tették életképtelenné a testét.

Úgy tűnik egy rejtéllyel szegényebbek lettünk… (Bár sokan úgy vélekednek, hogy csak ezzel a hírrel próbálják elfedni az igazságot…)