Úgy tűnik, hogy az űrügynökségeknek is szemet szúrt, hogy valami nem stimmel a Föld légkörével. A Nemzetközi űrállomás új küldetése, hogy minél többet megtudjanak a különös fényjelenségekről, amelyeket nemrég észleltek…

2018. április 9-én indították el az Európai Űrügynökség által vezetett Atmosphere-Space Interactions Monitor (ASIM) projektet, amelynek keretében kamerákat, röntgensugár és γ-ray detektorokat helyeztek el a Nemzetközi Űrállomáson. Ezekkel megfigyelhetik a Föld felső légkörét és az ott észlelt különösen gyorsan lezajló jelenségeket, az úgynevezett spriteket, blue jeteket, elfeket, lidérceket.

Félsz a villámoktól? A képen jobbra lent egy normál méretű villám látható…




Az eredetileg 2014-ben tervezett ASIM elemeket 2018. április 2-án indították el, és a tervek szerint a 2018 végéig szerelik majd fel.

És ezt észlelted már?  Kék UFO: Titkos antigravitációs kémrepülő, vagy földönkívüli űrjármű?

A Transient Luminous Events néven ismert szokatlan magaslégköri jelenségeket, amelyeket fúvókákként, tündékként vagy spritként neveztek el, először 1989-ben véletlenül észleltek egy űrsiklóról, és az új eszköz segítségével a tudósok remélik, hogy meghatározzák, hol és milyen körülmények közt jönnek létre.

A következő videóban egy olyan bizarr fényes esemény látható, amelyet a Nemzetközi Űrállomásról láttak.

Ilyen jelenségeket a földről is lehet észlelni, ha elég jól figyeli az ember, mert a legtöbb a másodperc tized részéig tart csupán. Ezért is lehetséges, hogy csak az elmúlt 30 évben sikerült róluk fotókat és videókat készíteni. A régmúltban ezeket a rejtélyes és hátborzongató fényeket túlvilági lényeknek, lidérceknek tulajdonították, innen is erednek a neveik.