A furcsa jelenségeket a Moon Impacts Detection and Analysis System vagy röviden MIDAS-rendszer figyelte meg a Földről 2018. július 17-én és 18-án.

Az Európai Űrügynökség (ESA) nyilatkozatából iderült, hogy a villanások csaknem pontosan 24 órával követték egymást. A nagy érzékenységű CCD kamerák rögzítették, a Hold felszínén a becsapódásokat. De vajon ez a felvétel bizonyíték lehet-e az UFO-vadászoknak, akik szinte bármibe képesek belelátni a földönkívüli lények kezét?




A szakemberek szerint rendkívül valószínűtlen, hogy a holdfotóknak bármi köze lenne az idegen lényekhez, de mind a MIDAS, mind az ESA egyetért abban, hogy a villanások nagyon is földön kívüliek voltak. Valószínűnek tartják viszont, hogy meteoritokról van szó, amelyek Alpha Capricornids meteorrajból szakadhattak el. A méretük pedig alig lehett nagyobb, mint egy átlagos dióé.

És ezt észlelted már?  Nehogy lemaradj! 2022-re már lehet szobát foglalni az első űrhotelben!

Jose Maria Madiedo, a MIDAS munkatársa elmondta, hogy ezek a holdi becsapódások segítenek abban, hogy kikövetkeztethessük, hogyan hatna egy esetleges hasonló eset a Földre…