Igencsak főhet a NASA feje, mert ismét kiderült, valaki manipulálja a Holdról készült műholdas fotókat.

A legfrissebb ilyen felfedezést a Google Moon alkalmazás térképein vették észre. Egy önjelölt kutató, az argentín kutató Marcelo Irazusta éppen ezt a térképes alkalmazást böngészte, amikor furcsa, csatornaszerű vonalakat fedezett fel a Hold felszínén, alig pár méterre az 1972-es  Apollo 17 küldetés 6-os állomásától. A különös képződmények 1, illetve 1,7 km hosszúságúak, és 5 méter szélesek. A  végeiknél pedig egy-egy magas, monolitszerűség áll. Az ilyen struktúrák intelligens tevékenységre utalnak, semmi esetre sem természetes képződmények.
A dolog érdekessége ezen felül pedig az, hogy a Google Moon egyes verzióban gondos kezek kiretusálták ezeket a furcsaságokat. Vajon miért kellett eltűntetni a rejtélyes csatornákat? Mit próbálnak elrejteni az egyszerű, hétköznapi emberek elől? Szerencsére Marcelo Irazusta megőrizte a képeket, és mindenki számára hozzáférhetővé tesztte a videót is.

És ezt észlelted már?  Egy webkamera véletlenül felvette, amint dimenziókapu nyílik az éjszakai égen...

Természetesen bárki leellenőrizheti a dolog hitelességét, a Google Moon következő koordinátáin:  20° 18′ 17.13″ N 30° 47′ 28.68″ E