Egy eredeti, az Apollo 11 űrhajójáról készült fotó valahogy átcsúszott az ötven évvel ezelőtti cenzúrán. Még manapság is megnézhető az eredetijén a földönkívüli bázisnak vélt különös objektum a Hold sötét oldalán…

Pont ötven éve, (1969július 20.) hogy az Apollo 11 az Apollo-program ötödik űrutazókkal végrehajtott repülése és a holdraszállás megtörtént. Számos felvétel készült már a Hold körüli pályán is, amelyek annyira nem voltak érdekesen a nagyközönség számára, mivel mindenki a Holdon sétáló asztronautákra volt kíváncsi. A nagymennységű fotóanyagban akadt jó pár, amelyeken olyasmi is látható volt, amiknek nem kellett volna ott lenniük. Ezeket szisztematikusan kiemelték, megsemmisítették, vagy retusálttatták a NASA szakembereivel. Csakhogy néhány fotó megúszta az esztelen cenzúrát…

És ezt észlelted már?  Rejtélyes fotó érkezett a Marsról! Itt az idegen élet bizonyítéka?



Az Apollo 11 misszió fotóanyaga manapság bárki számára elérhető egy online archívumban (link a cikk végén). Mivel ezek nem digitálisan készült fényképek és kisebb az esélye a manipulációnak, az UFO-vadászok előszeretettel böngészik őket. Az egyik ’69-ben készült fotó, amelyik úgy tűnik, átcsusszant az ötven évvel ezelőtti esztelen cenzúrán, az AS11-41-6155 jelölésű kép. Ez azért jelentős, mivel úgy tűnik, semmilyen módon nem manipulálták digitálisan, és meglepő vizuális bizonyíték van rajta az idegen élet jelenlétére a Hold sötét oldalán.

Úgy tűnik, hogy az ismeretlen objektum a hold felszínén van, és világít. Túlságosan szimmetrikus, egy hosszú, különálló tengellyel, (mintha folyosók lennének) két kis gömbbel, az egyik a közepén és a másik a végén.

És ezt észlelted már?  Elképesztő anomáliát fotóztak a Missouri-folyó felett a vadászok

Bár sokaknak újdonság lehet a felfedezés, de az öreg rókák már évekkel ezelőtt kiszúrták ugyanezt. Szerintük is mesterségesnek tűnik a szerkezet, ráadásul egykori kiöregedett  NASA alkalmazottak is alátámasztják, hogy ez a fotó nem hamisítvány.

Karl Wolfe például azt állítja, hogy tanúja volt az Apollo misszió által felismert idegen struktúrákhoz kapcsolódó képek eltávolításának. A NASA, az NSA és az Egyesült Államok Légiereje együttműkötek az Apollo misszió “gyanús” képeinek megsemmisítésében . Állítja, hogy az AS11-41-6155 kép eredeti, és változatlan maradt az évek során.

Egy másik informátor, Dr. Ken Johnston, aki egykor a NASA fotóelemző és adatkezelő részlegének vezetője volt, elmondta, hogy a sok a Holdon készült fotó közül az egyiken mesterséges szerkezeteket fedezett fel. Később azt az utasítást kapta, hogy pusztítsa el a képeket. Johnston ezt visszautasította, mire a NASA kirúgta. Johnston szerint is eredeti a felvétel.

És ezt észlelted már?  Viharfelhőben próbált elrejtőzni egy UFO, de elkésett, addigra levideózták

A szkeptikusok szerint viszont nincs itt semmiféle rejtély. A fotókon csak szöszmöszök és karcok láthatóak, mint a legtöbb korabeli papírképen… Alighanem előhívási hiba, vagy a negatív sérülése áll az egész dolog mögött. De persze mi mást is mondanának?

A fotó eredetije nagyon nagy (40 megabájt), de akit érdekel, itt alaposabban tanulmányozhatja.