Dr. William Romoser, az Ohio Egyetem entomológusa azt állítja, hogy számos példát talált a vörös bolygóról érkező fotókon arra, hogy a Marson méhekhez hasonló rovarszerű lények élnek.

A rovartannal foglalkozó tudós azt mondta: „Volt és van még élet a Marson. Látható sokféleség mutatkozik a marsi rovarszerű fauna között, amely számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek hasonlóak a földi rovarokhoz, és amelyeket fejlett csoportokként értelmeznek – például szárnyak jelenléte, szárny mozgása, csúszás-mászás/repülés és különféleképpen felépített láb elemek.”

Míg a marsjárók – mint például a NASA Curiosity Rover-je – a szerves élet jeleit keresték, Dr. Romoser azt állítja, hogy közben elmulasztották észrevenni az élet „tiszta” jeleit.Három testrégió, egy pár csáp és hat láb elegendő ahhoz, hogy a Földön rovarként azonosítsanak élőlényeket. Ezeknek a tulajdonságoknak ugyanúgy érvényeseknek kell lenniük, hogy a Marson élő szervezeteket rovarszerűként azonosítsák. De úgy tűnik ez nehézséget okoz mind a szoftvereknek, mind a NASA tudósainak.

És ezt észlelted már?  Száguldó autóból, vörös fényű UFO-t videóztak Belorusziában

A rovarkutató alaposan tanulmányozta a Marsról érkező fotókat, amelyeket a roverek készítetek, és legnagyobb meglepetésére számos felvételen rovarszerű formációkat fedezett fel. Mivel éjjel-nappal rovarokkal foglalkozik, rááll a szeme az ilyesmire. Persze sokan vitatkoznak az észrevételével, mert szerintük az észlelt “rovarok” csak egyszerű kődarabok. Ha valódi rovarok lennének, akkor repkedniük kellene például a marsjárók körül, de csak ott hevernek a földön és rovarnak tűnnek. Megjegyezzük, a rovaros elmélet már évekkel ezelőtt is felbukkant a neten, és ott repkedő bogarakat is megfigyeltek:

A szkepticizmus ellenére Dr. Romoser reméli, hogy „bizonyítékai” tovább ösztönzi majd a tudósokat a marsi élet utáni kutatásban.