Egy titkos társaság Új-Zélandon egy barlang feltárásába kezdett abban a hitben, hogy az bizonyítékokat tartalmaz a Polinéziában az ember előtti időkben élt óriásokról.

Számos mítosz, pletyka és legenda száll szájról-szájra a helyiek között Új-Zéland nyugati partja mentén, Puerto Waikato és Raglan között fekvő föld alatti járatokról, barlangokról, amelyeket rejtélyes, ősi óriások művének tulajdonítanak. A legtöbb hihetetlen, meseszerű történet. De mint tudjuk, minden mesének van valami alapja…

Al Mannering, aki egy Waikaretu-völgyben lévő gazdaságban nőtt fel, (ahol az alagutat feltárták), emlékezett rá, hogy gyerekkorában hallott sztorikat az egyik út építésénél talált “pou whenua”, vagyis titokzatos temetőről, ahol hatalmas combcsontokat ástak ki a munkások.

Egy másik történet a 88 éves Maurice Tysonról származik, aki tinédzser kora óta él Tuakau közelében. Tyson egy 14 vagy annál több, 2 méternél is magasabb csontvázból álló “kriptáról” mesélt, amelyet szintén az útépítők fedeztek fel, majd a régészek újra eltemették annak érdekében, hogy Új-Zéland valódi történelme titokban maradjon.

És ezt észlelted már?  4 ezer éves hegyikristály baltára bukkantak a régészek az Alpokban

Martin Doutre, a szabadúszó “asztroarcheológus”, saját weboldalán található cikkében azt állítja, hogy az azték típusú maori törzs, amelyet “magasnak” neveznek, észak-Waikato barlangokban élt és kihalásukat annak köszönhetik, hogy az ősi honfoglaló polinéz népek vadásztak rájuk. Az írása megemlíti egy “titkos temetkezési barlangot”, amely színültig volt az ősi óriás faj halottainak csontjaival.

A barlangokban kutakodó, amatőr kutatókból álló csoport azt állítja, hogy az egyik ilyen óriás combcsontját már megtalálták. A cső alakú barlangban, az elmúlt években a feltáró munkát valószínűleg főleg éjszaka végezték, mert senkinek sem tűnt fel. Blogjuk szerint több csontot is találtak, amelyek közül néhány az óriási lényeké lehetett, amelyeket csak “magasnak” hívnak. A leletek egyikük állítása szerint “valószínűleg egy két és fél méteres ember combcsontja, aki 2500 éves lehet. Ez minden Új-Zélandon fellelt emberi csontnál régebbi!”

“Az óriás emberek létezésének bizonyítása a világ számára a legnagyobb szenzáció lesz Tutanhamon sírja óta.” – írta a csoport egy tagja a helyi lappal való levelezésében.
És ezt észlelted már?  Szupergyors, patkó alakú UFO-t figyeltek meg Franciaország felett

A régészek szerint ez a szabályozatlan tevékenység károsíthatja a környéken található régészeti leleteket, de ez az önjelölt kutatókat egyáltalán nem érdekli. A helyi Ngāti Taahinga törzs képviselője, akinek őseit a Waikato barlangokban temették el, a kutakodó csoport cselekedeteit szintén “zavarónak” nevezte.

Az RNZ sajtóközleménye szerint a csoport tagjainak nincs régészeti tevékenységgel összefüggő végzettsége, így megkérdőjelezhető a kíváncsiság, ami motiválja őket. Magyarán, inkább kincsvadászoknak vélik őket.

Bár a csoport megpróbálta titokban tartani a barlang helyét, ahol dolgoznak, az RNZ ki tudta nyomozni a pontos helyszínt, és kapcsolatba lépett a földtulajdonossal, aki azt mondta, hogy nem ismeri az ingatlanán végzett tevékenységeket, és hogy soha nem adta egyetértését hozzá. Új-Zéland kulturális örökségvédelmi hivatala eddig még nem avatkozott bele a furcsa kutatásba, utalva ezzel arra a tényre, hogy a helyet nem tekintik régészeti vagy történelmi értéknek. Más szóval, a fenti barlang nem tartalmaz bizonyítékokat a huszadik század előtti emberi tevékenységről, óriási emberek maradványairól vagy hasonló dolgokról.

És ezt észlelted már?  Űrháború folyik a Földért: Eltéved energiasugár csapott le az égből Michigan-ben

A valódi szakértők szerint a fellelt csont, vagy csontok valószínűleg egy Moa-hoz tartoznak, egy 3 méter magas és 250 kg súlyú röpképtelen madárhoz, amely fél évszázaddal ezelőtt halt ki az emberek miatt.

Ha kíváncsi vagy Dél-Amerika ősi óriásaira, olvasd el korábbi cikkünket is: http://napiufo.hu/2017/09/19/tobb-mint-1000-beszamolo-letezik-amerika-rejtelyes-osi-oriasairol/

Források: ufo-spain.com, rnz.co.nz