Azt gondolhatnánk, hogy az amerikaiak már annyi ufót láttak, hogy fel sem tűnik nekik. Pedig ez nem így van. Bár elég nagy az UFO-észlelések aránya az Egyesült Államokban, azért nem lehet minden sarkon találkozni velük.

Tulare megyében a 60 ezer lakosú Porterville városában az egyik helyit döbbentette meg, amit 2020 február elején naplementekor fedezett fel az égen. A távolabbi szomszédai háza felett ugyanis egy hatalmas, koromfekete gömb lebegett.

Az első videó, amelyet Jusdafide nevű Youtube felhasználó tett közzé, távolról készült. Ez egy sötét gömb alakú tárgyat ábrázol, amely fák és házak felett lebeg. A videó alapján úgy tűnik, hogy nem mozog.A második felvétel 22 perccel később készült, amikor a szemtanú kíváncsiságtól hajtava közelebb ment, hogy jobban szemügyre vehesse a szokatlan tárgyat. Eleinte azt hitte, hogy valamiféle időjárási ballon lehet, vagy egy reklámhordozó léggömb. De nem látott semmit, ami a földhöz rögzítette volna a fekete gömböt, és reklámok sem voltak rajta.

És ezt észlelted már?  Lebuktak: UFO egy amerikai repülőgép-hordozó anyahajón

“A tárgy a szomszédaim házai fölött lebegett, és néhányszor odébbvonult, és több ház felett is elidőzött…” – nyilatkozta Jusdafide a videó leírásában.

Véleményünk: Bár jól látható a tárgy a videón, de mindkét alkalommal meglehetősen messziről készültek a felvételek. Ilyen nagyításnál pedig akkor sem vennénk észre egy vékony huzalt, amihez kikötötték, ha valóban ott lenne. Így kissé szkeptikusak vagyunk a videóval kapcsolatban. Ráadásul hátfényben van, így természetes, hogy feketének tűnik. Nem is mozgott, ami nem nagyon vall UFO-ra. Persze ettől még lehet, hogy az volt… Alighanem mi is meglepődnénk, ha ilyesmit látnánk.