Két újabb gabonakört 2020. május 28-án és 30-án találták az Egyesült Királyságban, Wiltshire-ben. Sok fajtát láttak már a helyiek, de ez mindegyiktől különbözik…

A gabonaköröket a legfurcsább és megmagyarázhatatlan jelenségek közé sorolják. Eredetük a mai napig kihívást jelent a hétköznapi, de még a tudós elméknek is. Azoknak, akik nem tudják, mi a gabonakör: ez egy olyan rejtélyes jelenség, amely egyik napról a másikra jön létre. A növények lelapításával óriási geometriai mintázatokat hoznak létre, sokak szerint a földönkívüliek.



Minden eddig ismert kör különbözik a másiktól, és senki sem tudja ki “rajzolja” őket, és hogyan képes általában egyetlen éjszaka alatt a sötétben létrehozni őket. Egyes elméletek szerint olyan esetekben alakul ki, amikor egy idegen űrhajó egy termőföldön landol. Más teóriák szerint ezek a körök titkos üzeneteket tartalmaznak az emberiség számára a rejtőzködő földönkívüliek egy csoportjától.

A szkeptikusok számos esetben megpróbálták reprodukálni a jelenséget madzagokkal és a növények letaposásával, ami szerintük sikerült is, de valójában szánalmas utánzatai voltak csak az eredeti gabonaköröknek.