Erről már korábban is olvashattunk különböző összeesküvés-elméleteket gyártó oldalakon, de a harvardi tudósok egy csoportja elmagyarázta, miért gondolják, hogy az idegenek „köztünk járnak”.

„A tudományos nyitottság az azonosítatlan rendellenes jelenségek rejtett földi magyarázatára” címmel – három tudós kifejtette véleményét az UFO jelenségről. A múlt hónapban megjelent új tanulmányban Tim Lomas (Harvard Egyetem), Brendan Case (Harvard Egyetem) és Michael Paul Masters (Montana Tech, Montana Egyetem) szerzők három magyarázattal szolgáltak a folyamatban lévő eseményekre. Bár a szövegezésük megértéséhez nagyon sok idegen szó ismerete szükséges, megpróbáljuk érthető nyelven leírni mire gondolnak.

„Az ilyen jelenségekre (UFO-k) vonatkozó elméletek általában két osztályba sorolhatók: egy hagyományos földi magyarázatra (pl. ember alkotta technológia) vagy egy földönkívüli magyarázatra (azaz a kozmosz máshonnan származó fejlett civilizációkra)” – mondták. „Létezik azonban a hipotéziseknek egy harmadik kisebb osztálya is: egy nem szokványos földi magyarázat, amely kívül esik a világegyetemről alkotott és széles körben elfogadott nézeten.” A tudósok az„ultraföldi hipotézis” elméletét terjesztették elő, amely alhalmazként tartalmazza a „kriptoföldi” hipotézist, és hozzáteszik: Az az elképzelés, hogy az UFO jelenségek a Földön (pl. a föld alatt élő, Holdon élő, vagy az emberek közt álcázva élő) rejtett intelligens lények tevékenységét tükrözhetik.

Ezek a részhalmazok magukba foglalják az emberi kriptoföldi élőlényeket, akik egy korábbi, de már rég elpusztult technológiailag fejlett civilizáció leszármazottai, vagy az intelligens humanoid dinoszauruszokat is (Reptiliánok).

És ezt észlelted már?  Szabotázs a NASA-nál: különös marsi fotó szivárgott ki




A cikk megemlít néhány spekulációs helyet is az ufók „kiemelkedő hotspotjai” körül, például az Alaszkai háromszöget, ami egy ritkán lakott területen Anchorage és Juneau között Utqiagvik déli részén, valamint a japán Yonaguni Jima víz alatti megalitikus kőépítményeit. Azzal is érvelnek, hogy bár ezt az elképzelést valószínűleg a legtöbb tudós szkeptikusan fogja értékelni, egyes UFO jelenség természetéből adódóan ezt a lehetőséget „nem szabad elvetni, hanem az tudományos alázat és nyitottság szellemében való valódi megfontolást érdemel”. (Vagyis ez az elmélet is legalább olyan jó, mint bármelyik másik!)

A tanulmány még szakértői értékelésre vár. Ez összefügg a NASA legutóbbi nyilatkozatával, miszerint még mindig nem voltak tanúi idegen életnek az űrben. Tavaly a NASA azt mondta: „A NASA egyik kulcsfontosságú prioritása az élet keresése a világegyetemben, de ez idáig a NASA nem talált semmilyen hiteles bizonyítékot a földönkívüli életre, és nincs bizonyíték arra, hogy az ufók földönkívüliek lennének. A NASA azonban kutatja a Naprendszert és azon túl is, hogy segítsen megválaszolni alapvető kérdéseket, beleértve azt is, hogy egyedül vagyunk-e az univerzumban.” (Vagyis, ha van/lesz bizonyítékuk, azt biztosan nem fogják nyilvánosságra hozni…)