Az összeesküvés-elméletek kedvelői minduntalan valami érdekes és meghökkentő felfedezéssel rukkolnak elő. Ezúttal egy, szinte az egész földgolyót átszelő hatalmas falat fedeztek fel az óceán mélyén.

Természetesen nem személyesen a helyszínek valamelyikén, pusztán csak a Google Earth műholdas alkalmazás segítségével. A bemutatott videókon jól látható a hatalmas képződmény, amely nemcsak két dimenzióban, de az alkalmazás segítségével 3D-ben is megcsodálható.

Minden kérdés újabb kérdést vet fel

Vajon kik építhették? Egy előző földi civilizáció, amelynek mára már nyoma sem maradt, netán az ősi idegenek? Miért nem tudtunk erről már korábban? Mi cél szolgálhatott? Kérdések tucatjait veti fel a felfedezés. A számítások szerint a fal méretei igen tekintélyesek, magassága néhol több kilométer, vastagsága pedig több száz méter is lehet. Ilyen grandiózus építményt a mai technikával sem lehetne létrehozni, ehhez már egy sokkal magasabb fokon álló civilizáció technikai tudása kellene.

És ezt észlelted már?  Valami készül: Öt nap alatt négy űrhajó hagyta el a Földet!

Érvek és ellenérvek

Persze a Google Earth térképei nem jelentenek elfogadható bizonyítékot a gigászi fal létezésére, viszont emlékezzünk vissza annak a 15 éves fiúnak az esetére, aki szintén a Google Earth műholdas képeinek böngészése közben fedezett fel egy elveszett maya várost a dzsungel mélyén. A kutatók utánajártak a felfedezésnek, és igaznak bizonyult.

Másrészről, ha jobban megnézzük a Google Earth és a Google Maps ócenánok aljzatáról készült képeit, furcsának tűnhet, hogy szinte mindenfelé nyílegyenes vonalakat láthatunk, amelyek akár falak is lehetnének. De sajnos biztosan nem azok. Ennek az állításnak pedig az az alapja, hogy az óceáni domborzatot egyfajta vízalatti radarral (szonárral) térképezik fel. Ezek a radarok pedig hajókon találhatóak, amelyek menet közben pásztázzák az óceánok fenekét és a visszaverődő radarjelekből alkotnak 3D-s domborzati térképet. Vagyis ezek a fura vonalak a térképeken a hajók útvonalán feltérképezett aljzat nagyobb felbontású képei. Elég csak ránagyítani és láthatjuk a különbséget a feltérképezett részek és a többi között.

És ezt észlelted már?  Lehet, hogy az idegenek már régen átvették a hatalmat Amerikában?

Az idő is cáfol

Az elmélet szerint a hatalmas falak akár többmillió évesek is lehetnek. Ennek ellent mond a kontinentális lemezek vándorlása és egyéb tektonikus mozgások. Ha valóban több millió évesek lennének a falak, aligha lehetnének nyílegyenesek, inkább girbe-gurba, kacskaringós mintát követnének. Az egyenesség azonban szintén modern kori eredetre utal. A nagyon eltérő részletességű domborzati térkép feldolgozása 3D-vé a Google Earth alkalmazásnak is problémát okoz, Így fura mód jobban kiemeli a részletesebb részeket, így akár falnak is tűnhet egy laikus számára.




De mégis vannak rejtélyes építmények a mélyben

Ősi építmények bizonyíthatóan léteznek az tengerek és óceánok fenekén, még ha nem is olyan gigantikusak, mint ahogyan azokat elképzeljük. A globális átlaghőmérséklet 20 ezer évvel ezelőtt 7 Celsius-fokkal, a tengerszint 120 méterrel volt alacsonyabb a mostaninál.

És ezt észlelted már?  UFO-vadászok földönkívüli technikát találtak a Marson

A jégkorszaki jégtömeg olvadása és a tengerszint folyamatos emelkedés miatt a Föld számos pontja került víz alá az elmúlt pár ezer évben. Ezek jó részén rengeteg történelem előtti építmény, utak, települések és még ki tudja mi minden rejtőzik a víz mélyén. Például az Brit-szigetek és Európa közt elterülő tengeri aljzat is egykoron hatalmas szárazföldi síkság volt, ezt Dogger-föld néven is emlegetik, vagy Új-Zéland és Ausztrália közötti hatalmas óceáni térség, de akár a Földközi tenger egyes régióira is igaz ez az állítás. Talán ezeknek a területeknek némelyike ihlette Atlantisz, Mú és Lemúria legendáját is.

Az óceánok még rengeteg ősi titkot rejtenek, amelyeket még nem fedeztünk fel. A modern kutatók is csak a jéghegy csúcsát kapargatják.