Sokan úgy gondolják, hogy a Reptiliánok elmélete – miszerint intelligens hüllőszerű lények befolyásolják az emberiség történelmét – a modern kor találmánya. Azonban a történelem mélyebb rétegeibe ásva megdöbbentő felfedezésekre bukkanhatunk: ez az elmélet akár 7000 évre is visszanyúlhat. A dél-mezopotámiai Tell Al’Ubaid ásatások során előkerült különleges leletek szokatlan hüllőszerű humanoidokat ábrázolnak, akik a mai Reptilián elméletek előképei is lehetnek.

Az Ubaid-kultúra, amely Mezopotámiában virágzott i. e. 4000 és 5500 között, több rejtélyes műtárgyat hagyott ránk, amelyek között szerepelnek humanoid figurák gyíkszerű vonásokkal: mandula alakú szemek, hosszúkás, kúpos fej, és hüllőszerű orr. Ami még furcsább, hogy ezek az alakok hétköznapi, nem rituális helyzetekben jelennek meg – például női figurák csecsemőket szoptatnak, akik maguk is hüllőszerűek. Mindez arra utalhat, hogy ezek a lények valós szereplői lehettek az ubaidi társadalom életének.

És ezt észlelted már?  Tényleg idegen lényé Rodope-i koponya?

Ősi idegenek vagy földi hüllők?

Felmerül a kérdés: vajon ezek a hüllőemberek földi eredetűek, esetleg a dinoszauruszok intelligensé vált leszármazottai, akik valamilyen módon túléltek és rejtőzködve éltek az emberiség mellett? Vagy talán ők azok az ősi idegenek, akik a civilizáció hajnalán érkeztek a Földre, és segítettek a primitív emberi társadalmak fejlesztésében, ahogyan azt az ősi idegen elméletek hívei állítják?

Az Ubaid-kultúra fejlett építészete és mezőgazdasági rendszerei – öntözőberendezések, vályogtéglából épített házak és monumentális épületek – arra utalhatnak, hogy ezek a népek különleges tudással rendelkeztek. Lehetséges, hogy ezt a tudást külső forrásból, egy fejlettebb civilizációtól kapták, amely segített nekik a fejlődésben? A kígyók és hüllők több kultúrában is az isteni bölcsesség és az uralkodás szimbólumai voltak – gondoljunk csak a sumer Enki istenre, aki a bölcsesség és a víz istene volt, és akit gyakran kígyó alakban ábrázoltak.

És ezt észlelted már?  A földönkívülinek hitt lények valójában genetikailag módosított emberek...

Nyugtalanító kérdések

Mindezek a felfedezések, a hüllőszerű humanoidok ábrázolása és az ősi kultúrákban rejlő nyomok számos nyugtalanító kérdést vetnek fel. Ha ezek a Reptiliánok már 7000 évvel ezelőtt jelen voltak az emberi civilizáció hajnalán, miért tűntek el? Valóban létezhettek olyan földönkívüli vagy ősi földi lények, akik alakították történelmünket? És ha igen, mi lehetett a céljuk? Az ubaidi leletek még mindig nem adnak egyértelmű választ, de azt biztosan állíthatjuk, hogy a rejtély még mindig él – talán közelebb van hozzánk, mint gondolnánk.

A régészek ugyan nem találtak eddig egyértelmű bizonyítékot ezekre az elméletekre, de a fennmaradt tárgyi leletek és a mitológiák sokak számára sugallhatják, hogy a Reptiliánok elmélete nem pusztán modern találmány – gyökerei mélyen az emberiség történelmébe nyúlnak vissza.