A szakértők valódi áttörésnek tartják a meglepő eredménnyel végződő kísérletet. Egy 57 éves férfi, aki néhány éve visszajött a halálból, most először számolt be elképesztő testen kívüli élményéről!

Az újjászületés és a halál utáni élet kérdése évtizedek óta lázban tartja a világot, egy tapasztalt kutatókból álló csoport ezért egy átfogó kísérletbe kezdett, hogy megfejtsék: mi történik az emberekkel a klinikai halál beállta után. – írja a ripost.hu.

Kezdeményezésük egészen döbbenetes eredménnyel zárult! A tudósok titkolózás helyett hivatalosan is bejelentették,

biztos, hogy van élet a halál után.

A nagy áttörést hozó kísérletről a Daily Star számolt be részletesen. Cikkükből kiderül, hogy 2000-nél is több olyan személy vett részt a vizsgálatban, akiknek már sikerült visszatérniük a halálból. Visszaemlékezésük pedig alapjában cáfolta meg azt az elméletet, amely szerint az agy – és vele együtt a tudatunk is – 30 másodperccel a szív megállása után teljesen leáll.

halal

A southamptoni egyetem tudósainak teóriája szerint a halottnak nyilvánított személyek tudata még legalább három percig tiszta.

És ezt észlelted már?  Lefotózták, amint egy haldokló testét elhagyja a lelke

“Az eddigi hiedelemmel ellentétben a halál nem egy hirtelen beálló, egzakt pillanat, hanem egy visszafordítható folyamat. Amennyiben időben sikerül beavatkozni, hirtelen szívmegállásról beszélünk. Kísérletünk résztvevői is ezen mentek keresztül. Ám ha mégsem lehet visszafordítani a folyamatot, akkor ténylegesen halálról beszélünk” – jelentette ki Dr. Sam Parnia, a kutatás egyik vezetője.

A kísérlet talán legmegdöbbentőbb momentuma az volt, amikor egy 57 éves férfi felidézte, mit érzett, miután megállt a szíve. Tudata ugyanis teljesen tiszta maradt, pontosan emlékezett rá, mi történt körülötte, amikor néhány percre elhagyta a testét.

A megkérdezettek fele egyébként arról számolt be, hogy amellett, hogy pontosan tudták, mi történik velük, óriási félelmet éreztek, mielőtt visszahozták őket a halál torkából.