Fél New York izgalomba jött, és majdnem kitört az UFO-pánik, amikor az áramellátás ingadozni kezdett, az ég alján pedig vakító kék fény jelent meg, szinte nappali világosságot okozva 2018. december 26-án.

Amint kora este felbukkant a vakító kék fény a város felett az emberek tanácstalanul és döbbenten keresték, hogy mi okozhtaja. Többen videózni kezdtek, és hamar elterjedt a közösségi oldalakon, hogy elkezdődött az idegenek inváziója

A hírek szerint viszont semmi különös nem történt, csak egy trafoállomás gyulladt ki a Con Edison (ConEd) áramszolgáltató erőművében, Queens városrész Astoria negyedében, Manhattannel szemben. Ennek némileg ellent mond Eric Phillips, New York-i polgármesterének szóvivője, ő már robbanásról beszélt:

“Szó sincs földönkívüliekről, egy transzformátorállomás robbant fel a ConEd queensi erőművében.”

A Con Edison vállalat közleményében már megint más szerepelt a fény okaként: „Rövid tűz volt az astoriai alállomáson, ami miatt csökkent a feszültség a hálózatban…”

A különös fényről több tucat fotó és videó készült, amin egyáltalán nem tűnik robbanásnak a furcsa esti fényjáték. Főként, hogy egy robbanás általában nem vakító kék színű szokott lenni… A hatóságok feltételezése szerint a detonációt egy megrepedt távhővezetékből szivárgó gőz okozta. Persze mi mást állíthanának, hogy eltereljék a figyelmet az igazságról?

És ezt észlelted már?  A Google Earth műholdja lefotózta, amint egy embert elrabolnak az idegenek



Scott C. Waring UFO-vadász és összeesküvés-teoretikus szerint alighanem egy földönkívüli jármű okozhatta a zavart, a túlfeszültséget, majd a robbanást is az elektromos hálózatban, amikor megpróbálta visszakövetni az emberek kommunikációját. Úgy tűnik kicsit túltolta az energiát.

Az ufológiai feljegyzések szerint a földönkívüliek járművei minden alkalommal zavart okoznak az elektromos berendezésekben, ha túl közel kerülnek hozzájuk. Például a kocsik elektromos rendszere leáll, miáltal a járművek mozgásképtelenné válnak. Elnémulnak a mobilok, megzavarodnak a számítógépek, stb…

Bármi is okozta a furcsa színű robbanást, elég hátborzongató látvány…