A tinédzser olyan felfedezést tett, amire még a tanult régész professzorok is büszkék lennének! Pedig el sem mozdult a számítógépe mellől…

8bf20684-d3cd-45ae-a4e8-2a4db521e24b_ORIGINAL.jpg

A quebeci William Gadoury mindössze annyit tett, hogy tanulmányozta az ősi maja civilizáció városainak térképeit és az asztronómiai tudását. Ezekből pedig azt a következtetést vonta le, hogy a maja városok elhelyezkedése a térképen pontosan olyan, mint az ősi nép által tisztelt csillagképek helyzete az égbolton. Magyarán a maják a csillagkép mintájára alapítottak városokat.

Ezt az elméletét megpróbálta alátámasztani. Eközben vette észre, hogy a térképről egy város még hiányzik, hogy teljes legyen a csillagkép földi megfelelője.

A régi felfedezőkkel ellentétben nem kellett az őserdőben menetelve megkeresnie a romokat. Csak leült a számítógépe elé, és megnézte a kanadai űrhivatal és a Google Earth műholdas térképeit az adott területről. Ezeken remekül látszanak az ember alkotta formák, amiket a burjánzó vegetáció nőtt be az elmúlt évezredek alatt.

És ezt észlelted már?  Újabb rejtélyes UFO-hangár az óceán mélyén

760x0y.jpg

Az elveszett város a dzsungel közepén fekszik és egyelőre nem látogatták meg a kutatók, de a felfedezője K’aak Chinek, avagy a Tűz Szájának nevezte el a várost.

7d7e8582-e43d-4a2a-a45c-5d3fa7faf9a9_ORIGINAL.jpg

A 15 éves William Gadoury felfedezése hamarosan megjelenik egy tudományos szaklapban, és eredményeiről részletesen beszámolhat a Brazíliai Nemzetközi Tudományos vásáron, 2017-ben.