Budapestről többen is jelezték, hogy a napokban furcsa, izzó fénygömböket észleltek az égen átszáguldani. Utána néztünk mi is történt…

2020. február 23-án vasárnap a fővárosban és környékén többen is észlelték egy először narancs színben pompázó, majd markáns zöld színben felizzó tűzgömböt. A rejtélyes jelenséget szerencsére több webkamera is felvette, így már biztos, hogy nem csak hallucinációról, kamu, vagy kattintásvadász hírekről van szó. Pár nappal később, 26-án szerda este 20 óra 57 perckor újabb fényes objektumot lehetett megfigyelni a nyugati-északnyugati égbolton. Bármennyire is szeretnénk, sajnos nem UFO-k és földönkívüliek voltak, ahogyan azt sokan gondolták. Kiderült, hogy ezek úgynevezett bolidák, vagyis a légkörben felizzó meteorok voltak.

És ezt észlelted már?  Hatalmas repülő tojást fotóztak a családi vakáción




A jelenség csupán néhány másodpercig tartott, a narancs fény az eltűnése előtt zöld színre váltott. A felvételeket az időkép.hu-n osztották meg az olvasók.

Frissítve: ma 28-án is észleltek egy fényes csóvát húzó meteort, ezúttal Zala megyében, délelőtt fél 11 környékén a délnyugati égbolton. Valószínűleg Horvátországból is látni lehetett. Vince Ferinc Becsehelyen le is videózta a jelenséget, és megosztotta facebook oldalán.

Becsehely, ma délelőtt 10:30:31-kor. Mi lehetett? Egy meteor? A fenyőfa tetejétől balra fent jelenik meg először egy fényes valami, aztán jön a színes villanás a villanyvezeték mögött.

Zveřejnil(a) Vince Ferinc dne Pátek 28. února 2020