Horváth András népszerű tech, -vlogger, -blogger valami elképesztő dologra bukkant a drónjával, a saját kertjéből készített felvételek között.

Viharfelhőket és villámokat videózott drónja segítségével a kertjéből Csobánkán. A Kiskevély és az Oszvoly-csúcs közti hegyek felé irányította a drónt, mert arra volt a legfelhősebb az ég. A felvételek remekül sikerültek, de amikor nekiállt, hogy összevágjon belőle egy időjárásos videót, valami elképesztő dolgot vett észre a felhők között.



Ahogy András a videóban elmondja, biztos, hogy a drónok által gyakran felvett SZÖSZ-jelenség nem lehetett, mert az objektum láthatóan több felhőn is keresztül repült. A szöszök általában nem ilyenek. Ugye repülőgép sem lehetett, mert azt azért bárki felismerné, illetve egyéb civil légi jármű sem nagyon, mert azok meg nem haladnak 1800 km/órás sebességgel. A vadászgépek ugyan ennél sokkalta gyorsabban is képesek repülni, de ilyen sebességnél ők sem képesek 130 fokos irányváltásra egy pillanat alatt, nemhogy több ilyen trükkre kb 2 másodpercen belül. Ráadásul a jelenség nem produkált hangrobbanást, pedig a hangsebességnél jóval gyorsabb volt. Gömbvillám pedig azért sem lehet, mert a videó elején, amikor kibukkan a felhőkből, még sötét a színe. Egy gömbvillám pedig a szemtanúk szerint folyamatosan izzik…

És ezt észlelted már?  Szó szerint meghasadt az ég Nevada felett

Az érdekessége az egésznek, hogy az objektum András állítása szerint egy jókora kört írt le a zivatarfelhők körül, majd visszatért és később ismét felbukkant a felvételen, ráadásul már nem egyedül.

Természetesen az ilyen jelenségeket simán nevezhetjük UFO-nak, vagyis azonosítatlan repülő tárgynak. Azt mi sem állítjuk, hogy földönkívüliek lettek volna, de azt sem tudjuk állítani, hogy földi jármű volt. De akkor vajon mi?

Némi kutakodás után viszont rábukkantunk egy másik videóra a YouTube-on, ami ugyanarról az eseményről készült, csakhogy sokkal közelebbről:

Korábban már írtunk az ufológusok azon teóriájáról, miszerint a földönkívüli járművek előszeretettel kísérik a nagyobb viharokat, mert a felhőkben felgyülemlett hatalmas mennyiségű energiából töltik fel a gépeiket, akkumulátoraikat. Más elméletek szerint a viharokat is maguk az UFO-k gerjesztik, így nem kell keresgélniük azt és nem függnek az időjárástól sem. Logikus. Így állítanak elő pillanatok alatt hatalmas mennyiségű ingyen energiát…

És ezt észlelted már?  Hátborzongató lidércet fotózott a kiránduló egy angliai erdőben