Az ufókról készült fényképek gyakran sötétek, szemcsések vagy homályosak, így a rajongók csalódottak, a szkeptikusok pedig megkérdőjelezik hitelességüket. De most végre előkerült egy eddig eltitkolt fotó, amelyről majd 34 éven át csak kevesen tudtak.

A történet csak 1996-ban vált nyilvánossá, amikor Nick Pope, a MOD (Brit Védelmi Minisztérium) egykori köztisztviselője, aki az UFO-jelenségek kivizsgálásáért volt felelős, az Open Skies Closed Minds című könyvében megírta az esemény minősítetlen változatát. A fényképek egy példányát felnagyította az iroda falára a MOD-ban, de ezt később eltávolították felettesei.

A történet az esetről és a képekről felkeltette Dr. David Clarke akadémikus és újságíró figyelmét is, aki több évtizedes kutatás után fedezte fel végül a fotókat. A hihetetlen képeken egy gyémánt alakú tárgy lebeg az égen, miközben a távolban egy vadászgép repül mögötte. A hat darab fotó 1990-ben készült a skót-felföldön. Szemtanúk szerint az UFO körülbelül 10 percig zümmögve lebegett a levegőben, mielőtt kilőtt felfelé és eltűnt.

És ezt észlelted már?  Ezt az UFO-videót a Pentagon is valódinak ismerte el!

Annakidején a „Calvine Photograph” névre keresztelt képek negatívjait eredetileg a skót Daily Record újságnak adták át, amely viszont elküldte őket a Védelmi Minisztériumnak (HM). Ott a fotókat természetesen eltűntek a süllyesztőben.

Dr. Clarke kapcsolatba lépett Craig Lindsay-vel, a RAF egykori sajtófőnökével, aki valamilyen fura okból megőrizte a fényképek másolatát, miután a kilencvenes években megvizsgálták a történetet és eltüntették az eredeti negatívokat.

Simon Holland nyomozónak és korábbi BBC Horizon producer is megkapargatta kicsit a sztorit és neki is megvan a maga elmélete.

Szerinte a képek egy titkos katonai repülőgépről készültek egy próbarepülésen. Úgy véli, hogy a British Aerospace (röviden BAE, egy brit multinacionális repülési, védelmi és információbiztonsági vállalat) egy új radarbiztos védelmi rendszeren dolgozott, amely magában foglalta a gyémánt alakú hajót is, és a háttérben kiszúrt Harrier repülőgép kísérte a kísérleti repülőgépet.

És ezt észlelted már?  Idegenek leszállóhelyére bukkantak Argentínában

„Elküldték nekem a Daily Record történetét, és azt hiszem, jogos azt mondani, hogy sok embert izgatott ennek az izgalmas felfedezésnek a fejleményei.”

„A BAE korábban azt állította, hogy 1990. augusztus 4-én egyetlen „ismert” Harrier sem repült Perthshire-ben. Felfedeztem viszont, hogy az egy brit Harrier a BAE Systems magántulajdonában volt. Többlépcsős védelmi tesztplatformként használták a Harriereiket, a légierő fejlett technológiáját tesztelve.”

A mesterséges intelligenciát segítségül hívva kiélesítettük egy kicsit a fotót… íme az eredmény! A farokrészen bizony csűrőlapok vannak, mint a földi repülőknél…

Holland folytatta: „Azt hiszem, sokan elfogadják, hogy a fotó nem hamisítvány. Azt hiszem, aznap valóban egy titokzatos repülőgép volt az égen.”

Bármi is legyen a fotókon, földönkívüli űrhajó, vagy titkos földi tesztrepülő, mindenképpen érdekes fejlemény. A földönkívüli lehetőség egyértelmű, a földi viszont azért, mert magyarázatot adhat számos UFO észlelésre, amelyeknél minden bizonnyal földi eredetű légi járműveket észleltek, amelyek sokkal fejlettebben a ma ismert légi járműveknél és a koránál fejlettebb technológiákat alkalmaz a helyváltoztatásra. Ezeket a technológiákat természetesen a multik és a kormányok hétpecsétes titokként őrzik, mint ahogyan az antigravitációs hajtóművet, vagy a vízbontású motorokat és a Tesla féle ingyen energia rendszereket is. És még ki tudja mi minden mást is…