Egy amerikai katona még a második világháborúban veszítette el a pénztárcáját Ausztriában. 70 évvel később valaki megtalálta, és visszaszolgáltatta a 91 éves háborús veteránnak.

Eligio Ramos már elmúlt 91 éves, és egy hosszú, csodálatos életet mondhat magáénak. Azt hitte, már semmi érdekes nem vár rá, amikor egy napon a postás csomagot hozott neki.

Miután kibontotta, mintha visszautazott volna 70 évet az időben, ugyanis a II. világháború alatt elveszített pénztárcáját találta benne. Fiatal amerikai katonaként egy tüzérségi egységgel átverekedte magát a lángoló Nyugat-Európán és koncentrációs táborok felszabadításában is részt vett.

Eligio Ramos 70 év után vehette a kezébe ezt tárcát

Eligio Ramos 70 év után vehette a kezébe ezt tárcát

1945-ben a zászlóaljával egy osztrák parasztházba szállásolták el magukat. Ramos elrejtette a tárcáját az egyik padlódeszka alá, nehogy eltűnjön, amíg pihen. Másnap azonban sietve kellett távozniuk, és megfeledkezett az irataival és számára kedves családi fotókkal teli tárcáról. Visszamenni már nem tudott érte.

A parasztház, amelyben elrejtette a tárcáját...

A parasztház, amelyben elrejtette a tárcáját…

70 évvel később, amikor a parasztház felújításakor az egykori tulajdonos unokája felszedette a padlódeszkákat, megtalálta az elveszettnek hitt  pénztárcát.

Eligio Ramos (jobb szélen) és az egysége a második világháború alatt (Fotó: Ramos család archívuma)

Eligio Ramos (jobb szélen) és az egysége a második világháború alatt (Fotó: Ramos család archívuma)

Arra gondolt, talán még életben lehet a tulajdonosa, vagy legalábbis a leszármazottai örülnének, ha visszakaphatnák a régi családi emlékeket, így a katonai azonosító száma alapján kinyomozta, hol lakik Ramos.

Eligio Ramos 3 kfsn.jpg

Fotó: (KFSN)

Az öreg veterán nem akart hinni a szemének, amikor 70 év múltán ismét a kezébe fogta elveszett tárcáját, és a régi családi fényképeit. Egy pillanatra ismét 20 évesnek érezte magát, mint akkor, ott Ausztriában, a háború végén…

És ezt észlelted már?  Vészjósló előjelek: Havazni kezdett a Szaharában! Döbbenetes fotók!

Forrás: metro.co.uk