Szellemvadászatot tartottak egy angliai múzeumban, mert arra gyanakodtak, hogy paranormális dolgok zajlanak az épületben. Ahogy az a jó kísértethistóriákban lenni szokott, meg is jelent egy szellem. Persze egyből lefotózták…

Az angliai Torquay természettudományi és történeti múzeum mindig is jó táptalajt adott a különféle paranormális jelenségeknek, szellemtörténeteknek. Állítólag a rengeteg régi tárgy mágnesként vonzza a kísérteteket és egyéb túlvilági lényeket. A múzeum sokféle kiállítása már magában is megér egy-egy érdekes történetet. Itt kapott helyet például az Agatha Christie kiállítás is, de van itt egyiptomi múmia, különféle kitömött állatok, ősi csontvázak, és minden, amitől a hideg futkározhat az ember hátán.

PAY-museum

2015 májusának egyik éjszakáján a múzeumban nyilvános szellemvadászatot tartottak, a Silent Voices paranormális nyomozócsoport 25 tagjával, mert a feltételezések szerint az épületben valami furcsa dolog zajlik. Az idézésen a múzeum öt alkalmazottja is részt vett. Természetesen sokan fel voltak szerelkezve fényképezőgéppel is, ha esetleg tényleg megjelenne egy szellem.

És ezt észlelted már?  Paranormál: Szellemet látott egy éjszakás biztonsági őr, és a kamera is felvette

Hogy hogyan zajlott a szeánsz, arról nem számoltak be, de sikeres volt, mert pár napra rá az alkalmazottak nyilvánosságra hoztak egy hajmeresztő éjszakai fotót.

Elmondásuk szerint a felvételt akkor készítették, amikor az egyiptomi műtárgyak közt megjelent egy nő régies ruhában. Az alkalmazottak határozottan állították, hogy a teremben, ahol az éjjeli felvétel készült, nem tartózkodott senki abban az időben.

Állítólag nem ez volt az első észlelés a múzeumban. Korábban könyvek estek le maguktól a polcokról, és több ember is látott egy titokzatos nőt kék viktoriánus korabeli ruhában.

A furcsa jelenségek ezzel nem értek véget, mert októberben, egy újabb szeánsz alkalmával rejtélyes ujjlenyomatok jelentek meg a múzeumi múmia vitrijének belsejében, ráadásul ugyanabban a szobában, ahol a szellemet is fotózták.

És ezt észlelted már?  Mágnesként vonzza a meteorokat és az ufókat egy mexikói vulkán

torquaymummydisplay

Carl Smith, a szellemvadászok vezetője azt mondta: “Az éjszaka folyamán a szemünk láttára jelentek meg az ujjlenyomatok az üveg belső részén. El sem hittük volna, ha nem a saját szemünkkel látjuk. Világosan látszott egy mutató, és egy hüvelykujj lenyomata. A vitrint legutóbb hét éve nyitották fel, azóta senki! Az ujjnyomok pedig biztosan nem voltak ott azelőtt…”

Akár trükkös csalások, akár valóban megtörtént észlelések voltak, mindenesetre nagyon szórakoztató szellemtörténet kerekedett belőlük…