Szellemvadászatot tartottak egy angliai múzeumban, mert arra gyanakodtak, hogy paranormális dolgok zajlanak az épületben. Ahogy az a jó kísértethistóriákban lenni szokott, meg is jelent egy szellem. Persze egyből lefotózták…

Az angliai Torquay természettudományi és történeti múzeum mindig is jó táptalajt adott a különféle paranormális jelenségeknek, szellemtörténeteknek. Állítólag a rengeteg régi tárgy mágnesként vonzza a kísérteteket és egyéb túlvilági lényeket. A múzeum sokféle kiállítása már magában is megér egy-egy érdekes történetet. Itt kapott helyet például az Agatha Christie kiállítás is, de van itt egyiptomi múmia, különféle kitömött állatok, ősi csontvázak, és minden, amitől a hideg futkározhat az ember hátán.

PAY-museum

2015 májusának egyik éjszakáján a múzeumban nyilvános szellemvadászatot tartottak, a Silent Voices paranormális nyomozócsoport 25 tagjával, mert a feltételezések szerint az épületben valami furcsa dolog zajlik. Az idézésen a múzeum öt alkalmazottja is részt vett. Természetesen sokan fel voltak szerelkezve fényképezőgéppel is, ha esetleg tényleg megjelenne egy szellem.

És ezt észlelted már?  Szellemet rögzített egy babafigyelő kamera

Hogy hogyan zajlott a szeánsz, arról nem számoltak be, de sikeres volt, mert pár napra rá az alkalmazottak nyilvánosságra hoztak egy hajmeresztő éjszakai fotót.

Elmondásuk szerint a felvételt akkor készítették, amikor az egyiptomi műtárgyak közt megjelent egy nő régies ruhában. Az alkalmazottak határozottan állították, hogy a teremben, ahol az éjjeli felvétel készült, nem tartózkodott senki abban az időben.

Állítólag nem ez volt az első észlelés a múzeumban. Korábban könyvek estek le maguktól a polcokról, és több ember is látott egy titokzatos nőt kék viktoriánus korabeli ruhában.

A furcsa jelenségek ezzel nem értek véget, mert októberben, egy újabb szeánsz alkalmával rejtélyes ujjlenyomatok jelentek meg a múzeumi múmia vitrijének belsejében, ráadásul ugyanabban a szobában, ahol a szellemet is fotózták.

És ezt észlelted már?  Előkerültek a Pokol fekete kutyájának csontjai

torquaymummydisplay

Carl Smith, a szellemvadászok vezetője azt mondta: “Az éjszaka folyamán a szemünk láttára jelentek meg az ujjlenyomatok az üveg belső részén. El sem hittük volna, ha nem a saját szemünkkel látjuk. Világosan látszott egy mutató, és egy hüvelykujj lenyomata. A vitrint legutóbb hét éve nyitották fel, azóta senki! Az ujjnyomok pedig biztosan nem voltak ott azelőtt…”

Akár trükkös csalások, akár valóban megtörtént észlelések voltak, mindenesetre nagyon szórakoztató szellemtörténet kerekedett belőlük…